REAL

Items where Author is "Sipos, László"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 43.

Végh, Rita and Csóka, Mariann and Stefanovitsné Bányai, Éva and Juhász, Réka and Sipos, László (2023) Biscuits enriched with monofloral bee pollens : nutritional properties, techno-functional parameters, sensory profile, and consumer preference. FOODS, 12 (1). No-18. ISSN 2304-8158

Fűrész, Attila and Penksza, Károly and Sipos, László and Turcsányi-Járdi, Ildikó and Szentes, Szilárd and Fintha, Gabriella and Penksza, Péter and Viszló, Levente and Szalai, Ferenc and Wagenhoffer, Zsombor (2023) Examination of the Effects of Domestic Water Buffalo (Bubalus bubalis) Grazing on Wetland and Dry Grassland Habitats. PLANTS-BASEL, 12 (11). ArtNo: 2184. ISSN 2223-7747

Végh, Rita and Csóka, Mariann and Mednyánszky, Zsuzsanna and Sipos, László (2023) Potentially toxic trace elements in bee bread, propolis, beeswax and royal jelly – A review of the literature and dietary risk assessment. CHEMOSPHERE, 339. No-139571. ISSN 0045-6535

Hajas, Lívia and Sipos, László and Csajbókné Csobod, Éva and Veresné Bálint, Márta and Juhász, Réka and Benedek, Csilla (2022) Lentil (Lens culinaris Medik.) Flour Varieties as Promising New Ingredients for Gluten-Free Cookies. FOODS, 11 (14). No. 2028. ISSN 2304-8158

Sipos, László and Balázs, László and Székely, Géza and Jung, András and Sárosi, Szilvia and Radácsi, Péter and Csambalik, László (2021) Optimization of basil (Ocimum basilicum L.) production in LED light environments – a review. SCIENTIA HORTICULTURAE, 289. p. 110486. ISSN 0304-4238

Sipos, László and Nyitrai, Ákos and Szabó, Dániel and Urbin, Ágnes and Nagy, Balázs Vince (2021) Former and potential developments in sensory color masking – Review. Trends in Food Science & Technology, 111. pp. 1-11. ISSN 0924-2244

Kappel, Noémi and Boros, Ildikó Fruzsina and Ravelombola, Francia Seconde and Sipos, László (2021) Ec sensitivity of hydroponically-grown lettuce (Lactuca sativa l.) types in terms of nitrate accumulation. Agriculture (Switzerland), 11. p. 315. ISSN 2077-0472

Sipos, László and Gere, Attila and Kókai, Zoltán and Nyitrai, Ákos and Kovács, Sándor and Urbin, Ágnes and Samu, Krisztián and Wenzel, Klára (2021) Eye-Tracker Analysis of the Contrast Sensitivity of Anomalous and Normal Trichromats: A Loglinear Examination with Landolt-C Figures. APPLIED SCIENCES, 11 (7). pp. 1-18. ISSN 2076-3417

Sipos, László and Szücs, Nikolette and Várallyay, Péter (2021) Agyalapimirigy-apoplexia. Sebészi vagy konzervatív kezelés? = Pituitary apoplexy Surgical or conservative management? ORVOSI HETILAP, 162 (38). pp. 1520-1525. ISSN 0030-6002

Bodor, Zsanett and Benedek, Csilla and Urbin, Ágnes and Szabó, Dániel and Sipos, László (2021) Colour of honey: can we trust the Pfund scale? – An alternative graphical tool covering the whole visible spectra. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 149. p. 111859. ISSN 0023-6438

Végh, Rita and Csóka, Mariann and Sörös, Csilla and Sipos, László (2021) Food safety hazards of bee pollen – A review. Trends in Food Science & Technology, 114. pp. 490-509. ISSN 0924-2244

Mezei, Tamás and Mészáros, Dávid and Pollner, Péter and Bagó, Attila György and Fedorcsák, Imre and Banczerowski, Péter and Sipos, László (2021) A valproátterápia túlélésre gyakorolt hatása gliomás betegekben. ORVOSI HETILAP, 162 (24). pp. 960-967. ISSN 0030-6002

Nyitrai, Ákos and Urbin, Ágnes and Nagy, Balázs and Sipos, László (2020) Novel approach in sensory color masking: Effects of colored environments on chocolates with different cocoa content. FOOD QUALITY AND PREFERENCE, 95. p. 104363. ISSN 0950-3293

Sipos, László and Nyitrai, Ákos and Szabó, Dániel and Urbin, Ágnes and Nagy, Balázs Vince (2020) Vision tests of sensory judges-review = Érzékszervi bírálók látásvizsgálati tesztjei-áttekintés. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 66 (4). pp. 3202-3218. ISSN 0422-9576

Sipos, László and Végh, Rita and Bodor, Zsanett and Zaukuu, John-Lewis Zinia and Hitka, Géza and Bázár, György and Kovács, Zoltán (2020) Classification of Bee Pollen and Prediction of Sensory and Colorimetric Attributes—A Sensometric Fusion Approach by e-Nose, e-Tongue and NIR. SENSORS, 20 (23). pp. 1-21. ISSN 1424-8220

Sipos, László and Boros, Ildikó Fruzsina and Csambalik, László and Székely, Géza and Jung, András and Balázs, László (2020) Horticultural lighting system optimalization: A review. SCIENTIA HORTICULTURAE, 273. pp. 1-12. ISSN 0304-4238

Juhász, Réka and Penksza, Péter and Sipos, László (2020) Effect of xylo-oligosaccharides (XOS) addition on technological and sensory attributes of cookies. Food Science and Nutrition. ISSN 2048-7177 (In Press)

Lajtos, Máté and Lukács, Márk and Urbin, Ágnes and Dominek, Márk and Sipos, László and Nagy, Balázs Vince and Nyitrai, Ákos (2020) Élelmiszeripari színminták spektrális tulajdonságainak időfüggés vizsgálata. In: OGÉT 2020 . XXVIII. Nemzetközi Gépészeti Konferencia.

Boros, Ildikó Fruzsina and Sipos, László and Kappel, Noémi and Csambalik, László and Fodor, Marietta (2020) Quantification of nitrate content with FT-NIR technique in lettuce (Lactuca sativa L.) variety types: a statistical approach. Journal of Food Science and Technology, 57. pp. 4084-4091. ISSN 0022-1155 (print); 0975-8402 (online)

Koren, Dániel and Lőrincz, Laura and Kovács, Sándor and Kun-Farkas, Gabriella and Vecseriné Hegyes, Beáta and Sipos, László (2020) Comparison of supervised learning statistical methods for classifying commercial beers and identifying patterns. JOURNAL OF CHEMOMETRICS, 34 (e3216). ISSN 0886-9383 (print); 1099-128X (online)

Koren, Dániel and Hegyesné Vecseri, Beáta and Kun-Farkas, Gabriella and Urbin, Ágnes and Nyitrai, Ákos and Sipos, László (2020) How to objectively determine the color of beer? Journal of Food Science and Technology, 57 (3). pp. 1183-1189. ISSN 0022-1155

Koren, Dániel and Lőrincz, Laura and Kovács, Sándor and Kun-Farkas, Gabriella and Hegyes, Beáta and Sipos, László (2020) Comparison of supervised learning statistical methods for classifying commercial beers and identifying patterns. JOURNAL OF CHEMOMETRICS, 34 (4). pp. 1-9. ISSN 0886-9383 (print); 1099-128X (online)

Gere, Attila and Danner, Lukas and Dürrschmid, Klaus and Kókai, Zoltán and Sipos, László and Huzsvai, László and Kovács, Sándor (2020) Structure of presented stimuli influences gazing behavior and choice. FOOD QUALITY AND PREFERENCE, 83. pp. 1-10. ISSN 0950-3293

Sipos, László and Nyitrai, Ákos and Szabó, Dániel and Dominek, Mark and Urbin, Ágnes and Nagy, Balázs Vince (2020) Zöld és fekete tea (Camellia sinensis L.) főzeteire specifikált színelmaszkolási rendszer érzékszervi validálása = Organoleptic validation of a color masking system specified for green and black tea (Camellia sinensis L.) brews. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 66 (1). pp. 2830-2855. ISSN 0422-9576

Sipos, László and Nyitrai, Ákos and Szabó, Dániel and Urbin, Ágnes and Nagy, Balázs Vince (2019) Spektrálisan szabályozható érzékszervi maszkoló-rendszer fejlesztése. In: Ifjú Tehetségek Találkozója 2019, 2019. december 09., Szent István Egyetem, Budai Campus, Budapest, 1118 Villányi út 29-43. K épület, Klub terem.

Csambalik, László and Gál, Izóra and Sipos, László and Gere, Attila and Koren, Dániel and Bíró, Barbara and Divéky-Ertsey, Anna (2019) Evaluation of processing type tomato plant genetic resources (Solanum lycopersicum L.) for their nutritional properties in different environments. Plant Genetic Resources, 17 (6). pp. 488-498. ISSN 1479-2621 (print); 1479-263X (online)

Gere, Attila and Székely, Richárd and Kókai, Zoltán and Sipos, László (2019) Az értékalapú szegmentáció és az élelmiszer-választás közbeni szem-mozgás közötti összefüggések: Esettanulmány kenyerekkel. Correlations between value-based segmentation and eye movements during a food choice task: Case study with breads. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 65 (3). pp. 2556-2570. ISSN 0422-9576

Nagy, Balázs Vince and Urbin, Ágnes and Dominek, Márk and Nyitrai, Ákos and Sipos, László (2019) Chromatic adaptation effects and limits of ambient illumination spectral content. In: 29th Session of the CIE, June 14 – 22, 2019, Washington D.C., USA.

Sipos, László and Nyitrai, Ákos and Mohamed, Ali Ketata and Tóth, Arnold (2019) A zöldség- és gyümölcsfogyasztás vizsgálatának lehetősége az elméleteken átívelő dinamikus COM-B modell alapján = Possibilities for the analysis of fruit and vegetable consumption based on a transtheoretical dynamic COM-B model. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 65 (1). pp. 2379-2395. ISSN 0422-9576

Penksza, Péter and Juhász, Réka and Szabó‐Nótin, Beatrix and Sipos, László (2019) Xylo‐oligosaccharides as texture modifier compounds in aqueous media and in combination with food thickeners. Food Science & Nutrition. ISSN 2048-7177 (In Press)

Nyitrai, Ákos and Gere, Attila and Sipos, László (2018) Mesterséges neurális hálózatok élelmiszertudományi alkalmazásai és nemzetközi trendjei Food science applications and international trends of artificial neural networks. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 64 (3). pp. 2140-2163. ISSN 0422-9576

Gere, Attila and Kovács, Sándor and Sipos, László (2018) Spectral clustering in eye-movement researches. JOURNAL OF CHEMOMETRICS, 32 (4). e3003. ISSN 0886-9383

Sipos, László and Gere, Attila and Popp, József and Kovács, Sándor (2018) A novel ranking distance measure combining Cayley and Spearman footrule metrics. JOURNAL OF CHEMOMETRICS, 32 (4). e3011. ISSN 0886-9383

Sipos, László and Kovács, Sándor and Nagygyörgy, László and Lázár, János and Gere, Attila and Kókai, Zoltán (2018) VILMOSKÖRTE PÁRLATOK GÁZKROMATOGRÁFIÁS ÉS ÉRZÉKSZERVI PROFILANALITIKUS EREDMÉNYEINEK ELEMZÉSE EGY- ÉS TÖBBVÁLTOZÓS STATISZTIKAI MÓDSZEREKKEL. Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok, 12 (3). pp. 179-186. ISSN 1788-7593

Sipos, László and Losó, Viktor and Nyitrai, Ákos and Kókai, Zoltán and Gere, Attila (2017) Érzékszervi kedveltség predikciója mesterséges neurális hálózatokkal, fagyasztott csemegekukorica-fajták példáján bemutatva Prediction of sensory preference by artificial neural networks, using sweet corn varieties as an example. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 63 (4). pp. 1740-1757. ISSN 0422-9576

Sipos, László and Ladányi, Márta and Gere, Attila and Kókai, Zoltán and Kovács, Sándor (2017) Panel performance monitoring by Poincaré plot: A case study on flavoured bottled waters. Food Research International, 99. pp. 198-205. ISSN 09639969

Sipos, László and Gere, Attila and Kókai, Zoltán and Kovács, Sándor and Ladányi, Márta (2017) Predikciós statisztikai módszerek az ásványvízfogyasztás előrejelzésében. Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok, 12 (3). pp. 171-178. ISSN 1788-7593

Kovács, Sándor and Sipos, László and Vántus, András (2017) Tehenészeti telepek rangsorolásának új módszerei tartástechnológia-fejlesztési és munkatermelékenységi szempontok alapján. Animal Welfare, Etológia és Tartástechnológia, 13 (2). pp. 93-100. ISSN 1786-8440

Gere, Attila and Sipos, László and Kovács, Sándor and Kókai, Zoltán and Héberger, Károly (2017) Which Just-About-Right feature should be changed if evaluations deviate? A case study using sum of ranking differences. CHEMOMETRICS AND INTELLIGENT LABORATORY SYSTEMS, 1 (1). pp. 1-8. ISSN 0169-7439

Gere, Attila and Sipos, László and Héberger, Károly (2015) Generalized Pairwise Correlation and method comparison: Impact assessment for JAR attributes on overall liking. FOOD QUALITY AND PREFERENCE, 43. pp. 88-96. ISSN 0950-3293

Gyurkovics, Henrik and Bajusz, Izabella and Kozma, Gabriella and Matusek, Tamás and Mihály, József and Molnár, Enikő and Sipos, László and Török, Tibor (2012) Epigenetikus reguláció a Drosophila melanogaster bithorax komplexében = Epigenetic regulation in the bithorax complex of Drosophila melanogaster. Project Report. OTKA.

Mangel, László and Sipos, László and Fedorcsák, Imre and Viola, Árpád and Julow, Jenő and Bajcsay, András and Németh, György and Fodor, János (2007) Az ismételt frakcionált külső sugárkezelés (reirradiáció) elsődleges központi idegrendszeri daganatok kiújulásának kezelésére: az első hazai tapasztalatok = The possibilities of fractionated external beam reirradiation of relapsed primary brain tumours. The first Hungarian experience. Orvosi Hetilap, 148 (39). pp. 1843-1849. ISSN 0030-6002

Gyurkovics, Henrik and Bajusz, Izabella and Blastyák, András and Gausz, János and Honti, Viktor and Sipos, László (2006) Inaktiváló hatású fehérjekomplexek szerepe és működése a Drosophila homeotikus gének szabályozásában = Function of silencing complexes in the regulation of homeotic genes in Drosophila. Project Report. OTKA.

This list was generated on Fri Mar 29 09:42:34 2024 CET.