REAL

Vasúti baleseti és katasztrófahelyzeti hulladék-kezelésben alkalmazható biztonságtechnika és RFID-DRÓN módszerek

Kiss Leizer, Géza Károly (2019) Vasúti baleseti és katasztrófahelyzeti hulladék-kezelésben alkalmazható biztonságtechnika és RFID-DRÓN módszerek. KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI SZEMLE, 69 (3). pp. 66-75. ISSN 0023-4362

[img]
Preview
Text
66_PDFsam_ktsz2019_junius-vegleges.pdf
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (783kB) | Preview

Abstract

A hulladékok gazdasági és társadalmi körfolyamatokba történő folyamatos visszavezetése érdekében fel kell tárni a műszaki biztonságtechnikát befolyásoló tényezőket, valamint meg kell határozni a hulladékgazdálkodásban alkalmazható műszaki biztonságtechnikai elemeket, azok vasútüzemi alkalmazhatóságát. Fontos a biztonságos vasúti veszélyes áruszállítás és havária események során környezetbe jutó veszélyes anyagok gyors és hatékony hulladékkezelésének segítése érdekében kidolgozott új módszer és a javasolt rádiófrekvenciásdrónos azonosítás. Hiba, hogy a veszélyes árukra vonatkozó hatósági szabályozások sok tekintetben nem egységesek. Jelentős előrelépés lenne ezen áruk szállításának a közlekedési alágazatok közötti összehasonlítása.

Item Type: Article
Subjects: T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > TD Environmental technology. Sanitary engineering / környezetvédelem, hulladékkezelés, egészségügyi mérnöki technika (ivóvízellátási és szennyvízkezelési technika)
T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > TF Railroad engineering and operation / vasútépítés és üzemeltetés
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 06 Nov 2019 10:25
Last Modified: 30 Jun 2020 23:29
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/102986

Actions (login required)

Edit Item Edit Item