REAL

Mikrobiológiai készítmény alkalmazása paradicsom hajtatásban = Use of A Microbiological Product in Tomato Growing

Taskovics, Zsuzsanna and Pető, Judit and Hüvely, Attila and Palkovics, András (2015) Mikrobiológiai készítmény alkalmazása paradicsom hajtatásban = Use of A Microbiological Product in Tomato Growing. GRADUS, 2 (2). pp. 331-335. ISSN 2064-8014

[img]
Preview
Text
2015_2_AGR_018_Tothne.pdf

Download (460kB) | Preview

Abstract

A talajok leromlása, káros anyagokkal történő felhalmozódása egyre nagyobb problémát jelent a termesztésben. A fenntartható mezőgazdaság érdekében a mezőgazdasági termelés és a környezetvédelem összehangolt tevékenységére van szükség. A Greenman Kft. által képviselt probiotikus technológia hatását egy mikrobiológiai készítmény alkalmazásán keresztül vizsgáltuk hajtatott paradicsom kultúrában. A kezelések hatására növekedett a termésmennyiség és bizonyos beltartalmi értékek is pozitív eredményt adtak. A vizsgálat egy előkísérlet volt, a megszerzett tapasztalatokat a következő kísérlet megtervezésénél fogjuk felhasználni.

Item Type: Article
Additional Information: Első szerző: Tóthné Taskovics Zsuzsanna
Uncontrolled Keywords: talaj, paradicsom, környezetvédelem, probiotikum, termésnövelés
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés
Depositing User: Zoltán Subecz
Date Deposited: 29 Jun 2020 11:52
Last Modified: 29 Jun 2020 11:52
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/110677

Actions (login required)

Edit Item Edit Item