Taskovics, Zsuzsanna and Pető, Judit and Hüvely, Attila and Palkovics, András (2015) Mikrobiológiai készítmény alkalmazása paradicsom hajtatásban = Use of A Microbiological Product in Tomato Growing. GRADUS, 2 (2). pp. 331-335. ISSN 2064-8014
|
Text
2015_2_AGR_018_Tothne.pdf Download (460kB) | Preview |
Abstract
A talajok leromlása, káros anyagokkal történő felhalmozódása egyre nagyobb problémát jelent a termesztésben. A fenntartható mezőgazdaság érdekében a mezőgazdasági termelés és a környezetvédelem összehangolt tevékenységére van szükség. A Greenman Kft. által képviselt probiotikus technológia hatását egy mikrobiológiai készítmény alkalmazásán keresztül vizsgáltuk hajtatott paradicsom kultúrában. A kezelések hatására növekedett a termésmennyiség és bizonyos beltartalmi értékek is pozitív eredményt adtak. A vizsgálat egy előkísérlet volt, a megszerzett tapasztalatokat a következő kísérlet megtervezésénél fogjuk felhasználni.
Item Type: | Article |
---|---|
Additional Information: | Első szerző: Tóthné Taskovics Zsuzsanna |
Uncontrolled Keywords: | talaj, paradicsom, környezetvédelem, probiotikum, termésnövelés |
Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > SB Plant culture / növénytermesztés |
Depositing User: | Zoltán Subecz |
Date Deposited: | 29 Jun 2020 11:52 |
Last Modified: | 29 Jun 2020 11:52 |
URI: | http://real.mtak.hu/id/eprint/110677 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |