Csermely, Jenő and Bellus, Zoltán and Fenyvesi, László and Herdovics, Mihály and Komka, Gyula (2007) Szárítástechnikai jellemzők befolyása a szemestermények fizikai-mechanikai tulajdonságaira = Influence of drying-technical characteristics on physical-mechanical properties of cereals. Project Report. OTKA.
|
PDF
37214_ZJ1.pdf Download (604kB) |
Abstract
Az OTKA-val támogatott kutatás (T 037-214) célja, hogy meghatározzuk a szemeskukorica halmazjellemzőinek változását a szárítás során. A vizsgálatok három választott kukoricafajtával folytak laboratóriumi, esetenként üzemi körülmények között. A vizsgálatok magukba foglalják a hő- és anyagtranszport folyamatok elemzését, a térfogattömeg és sűrűség változását a nedvességtartalom függvényében, továbbá a termény zsugorodását a nedvességelvonás hatására. A vizsgálatok kiterjedtek a nedvességtartalommal összefüggő nyomófeszültség, fajlagos összenyomódás, a rugalmassági modulus és a nyomási munka megállapítására. | Aims of the OTKA (T 037-214) assisted researches are to determine the aggregation characteristics of the maize in the course of drying. Examinations are carrying on with three selected varieties of maize under laboratory and operative circumstances. Examinations contain among others the analysis of the bulk mass and density depending on the moisture content and the shrinkage of grain by the effect of moisture abstraction. The examinations covered the determination of the compressive stress connecting with the humidity, specific compression strain, elasticity modulus and pressure work.
Item Type: | Monograph (Project Report) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Agrárműszaki |
Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > S1 Agriculture (General) / mezőgazdaság általában T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > T2 Technology (General) / műszaki tudományok általában |
Depositing User: | Mr. Andras Holl |
Date Deposited: | 08 May 2009 11:00 |
Last Modified: | 14 Dec 2021 14:52 |
URI: | http://real.mtak.hu/id/eprint/115 |
Actions (login required)
Edit Item |