Elekes, Andrea and Fenyvesi, Éva and Pintér, Tibor (2020) Fenntartható szolgáltatások – A vendéglátás és a társadalmi fenntarthatóság = Sustainable Services or Catering and Social Sustainability. POLGÁRI SZEMLE: GAZDASÁGI ÉS TÁRSADALMI FOLYÓIRAT, 16 (1-3). pp. 205-228. ISSN 1786-6553
|
Text
PSZ 2020. 1-3.szam_13.pdf Download (485kB) | Preview |
Abstract
A tanulmány egy szélesebb fenntarthatósági kutatási projekt keretében készült. A fenntarthatóság három (környezeti, társadalmi, gazdasági) dimenziója közül ezúttal a társadalmi fenntarthatóságra koncentráltunk. A vendéglátás és általában a szolgáltatások területén ezzel kapcsolatban két általános jelenség emelhető ki: a szürke-/feketefoglalkoztatás, valamint a borravaló témaköre. Két olyan kérdéskör, ahol az egyenlőtlenség, mint például a nemek közötti egyenlőtlenség (akár a foglalkoztatási esélyeket/feltételeket, akár a jövedelmi eltéréseket tekintjük) a legkézzelfoghatóbb.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | vendéglátás; fogolydilemma; rejtett gazdaság |
Subjects: | G Geography. Anthropology. Recreation / földrajz, antropológia, kikapcsolódás > G Geography (General) / Földrajz általában > G154.9-155.8 Tourism / turizmus H Social Sciences / társadalomtudományok > HB Economic Theory / közgazdaságtudomány |
Depositing User: | Andrea Paár |
Date Deposited: | 25 Nov 2020 14:19 |
Last Modified: | 25 Nov 2020 14:19 |
URI: | http://real.mtak.hu/id/eprint/117379 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |