REAL

Magyarországi helyzetkép táplálkozási szokásokról a kultúra és a hagyományok tükrében, különös tekintettel a romákra = Overview of eating habits in Hungary based on cultural traditions focused especially on the Roma population

Kocsis, Éva and Mózes, Noémi and Feith, Helga (2021) Magyarországi helyzetkép táplálkozási szokásokról a kultúra és a hagyományok tükrében, különös tekintettel a romákra = Overview of eating habits in Hungary based on cultural traditions focused especially on the Roma population. KALEIDOSCOPE: MŰVELŐDÉS- TUDOMÁNY- ÉS ORVOSTÖRTÉNETI FOLYÓIRAT, 11 (22). pp. 109-122. ISSN 2062-2597

[img]
Preview
Text
magyarorszagi_helyzetkep.pdf

Download (974kB) | Preview

Abstract

Az érzékszerveink szerint az étel nem csupán energiaforrás, hanem élvezeti forrás is. Az ételek étrendbeli szerepe az adott történelmi kor és társadalmi csoportok ételekhez fűződő érzelmeit, lehetőségeit is megjeleníti, pl. ünnepek alkalmával, a különféle hétköznapi szokások mentén tálalt ételek vagy akár az ínséges időkben az alapvető élelmiszereket helyettesítő fogások. Itt említhetjük példaként a böjthöz fűződő tiltásokat is. (Báti 2019:63-77) ezt a mondatot át kellene fogalmazni!

Item Type: Article
Subjects: G Geography. Anthropology. Recreation / földrajz, antropológia, kikapcsolódás > GT Manners and customs / néprajz, szokások, hagyományok
H Social Sciences / társadalomtudományok > H Social Sciences (General) / társadalomtudomány általában
R Medicine / orvostudomány > R1 Medicine (General) / orvostudomány általában
Depositing User: Zsolt Baráth
Date Deposited: 01 Oct 2021 08:57
Last Modified: 01 Oct 2021 08:57
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/131788

Actions (login required)

Edit Item Edit Item