REAL

Mesterséges intelligencia az Európai Unió stratégiai és szabályozási dokumentumainak tükrében

Ritó, Evelin (2021) Mesterséges intelligencia az Európai Unió stratégiai és szabályozási dokumentumainak tükrében. Közigazgatási és Infokommunikációs Jogi PhD Tanulmányok, 2 (1). pp. 33-47. ISSN 2732-0731

[img]
Preview
Text
KOZIGINFOKOMM 2021(1) RE.pdf
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial Share Alike.

Download (283kB) | Preview

Abstract

A mesterséges intelligencia (a továbbiakban: mesterséges intelligencia vagy MI) kifejezést egyre gyakrabban hallhatjuk a mindennapjaink során. A legtöbb esetben elsőként a technológiai és műszaki fejlesztések jutnak eszünkbe, azonban, ha jobban megvizsgáljuk az említett kérdéskört, akkor arra a megállapításra jutunk, hogy a fogalom jelentése sokkal több annál. Európában megfigyelhető az az általános tendencia, hogy az egyes Kormányok egyre nyitottabban fogadják a mesterséges intelligencia által kínált lehetőségeket. Jelen tanulmányban az Európai Unió mesterséges intelligenciával kapcsolatos stratégiáinak és szabályozási dokumentumainak jelentősebb mérföldköveit kívánom vizsgálat tárgyává tenni.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Mesterséges intelligencia, Európai Unió, mesterséges intelligencia stratégiák, mesterséges intelligencia szabályozási dokumentumok.
Subjects: K Law / jog > K Law (General) / jogtudomány általában
K Law / jog > KZ Law of Nations / nemzeti jogrendszerek
Depositing User: Dr. Balázs Hohmann
Date Deposited: 18 Jan 2022 10:20
Last Modified: 09 May 2022 09:41
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/136101

Actions (login required)

Edit Item Edit Item