REAL

A Balaton és Budapest környéke turisztikai térségbe utazók fogyasztói preferenciáinak összehasonlító vizsgálata a helyi alapanyagok tükrében

Csapody, Bence and Ásványi, Katalin and Jászberényi, Melinda (2023) A Balaton és Budapest környéke turisztikai térségbe utazók fogyasztói preferenciáinak összehasonlító vizsgálata a helyi alapanyagok tükrében. ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI STRATÉGIAI FÜZETEK, 20 (1). pp. 62-72. ISSN 1786-1594

[img]
Preview
Text
StrategiaiFuzetek2023-5.pdf

Download (623kB) | Preview

Abstract

Cikkünkben először a szezonális és helyi alapanyagokhoz köthető vendéglátóhelyi gyakorlatokat azonosítjuk szakirodalmak alapján, majd összegezzük a fenntartható éttermi trendeket a fogyasztók szemszögéből. Ezután ismertetjük az alkalmazott Q-módszertan jellegzetességeit, valamint a balatoni és a Budapest környéki desztinációba utazók mintájának jellemzőit, majd elemezzük a kutatás alapján meghatározott fogyasztói csoportokat és megfogalmazzuk javaslatainkat.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: fenntartható éttermek, helyi alapanyagok, Q-módszer, Budapest környéke, Balaton
Subjects: G Geography. Anthropology. Recreation / földrajz, antropológia, kikapcsolódás > G Geography (General) / Földrajz általában > G154.9-155.8 Tourism / turizmus
H Social Sciences / társadalomtudományok > HD Industries. Land use. Labor / ipar, földhasználat, munkaügy > HD2 Land use / földhasználat > HD21 Regional economics / regionális gazdaság
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 03 Apr 2023 12:38
Last Modified: 03 Apr 2023 12:38
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/163304

Actions (login required)

Edit Item Edit Item