Csapody, Bence and Ásványi, Katalin and Jászberényi, Melinda (2023) A Balaton és Budapest környéke turisztikai térségbe utazók fogyasztói preferenciáinak összehasonlító vizsgálata a helyi alapanyagok tükrében. ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI STRATÉGIAI FÜZETEK, 20 (1). pp. 62-72. ISSN 1786-1594
|
Text
StrategiaiFuzetek2023-5.pdf Download (623kB) | Preview |
Abstract
Cikkünkben először a szezonális és helyi alapanyagokhoz köthető vendéglátóhelyi gyakorlatokat azonosítjuk szakirodalmak alapján, majd összegezzük a fenntartható éttermi trendeket a fogyasztók szemszögéből. Ezután ismertetjük az alkalmazott Q-módszertan jellegzetességeit, valamint a balatoni és a Budapest környéki desztinációba utazók mintájának jellemzőit, majd elemezzük a kutatás alapján meghatározott fogyasztói csoportokat és megfogalmazzuk javaslatainkat.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | fenntartható éttermek, helyi alapanyagok, Q-módszer, Budapest környéke, Balaton |
Subjects: | G Geography. Anthropology. Recreation / földrajz, antropológia, kikapcsolódás > G Geography (General) / Földrajz általában > G154.9-155.8 Tourism / turizmus H Social Sciences / társadalomtudományok > HD Industries. Land use. Labor / ipar, földhasználat, munkaügy > HD2 Land use / földhasználat > HD21 Regional economics / regionális gazdaság |
SWORD Depositor: | MTMT SWORD |
Depositing User: | MTMT SWORD |
Date Deposited: | 03 Apr 2023 12:38 |
Last Modified: | 03 Apr 2023 12:38 |
URI: | http://real.mtak.hu/id/eprint/163304 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |