Nagy, Zsolt and Mucsi, Gábor and Simon, Andrea (2021) Az őrlési idő fröccsöntött Al2O3-üveg kerámiatermékek tulajdonságaira gyakorolt hatásának vizsgálata. MULTIDISZCIPLINÁRIS TUDOMÁNYOK: A MISKOLCI EGYETEM KÖZLEMÉNYE, 11 (2). pp. 25-31. ISSN 2062-9737
|
Text
745_doi.pdf Download (633kB) | Preview |
Abstract
A kutatásban az őrlési idő fröccsöntött kerámiatermékek tulajdonságaira gyakorolt hatását vizsgáltuk, mivel a kerámiaiparban az egyik legfontosabb technológiai lépés az alapanyagok megfelelő szemcseméret-eloszlásának beállítása. Kísérleteink során különböző ideig (1 és 2 óra) őrölt korund-fritt keverékeket vizsgáltunk. Referencia anyagként kiinduló állapotban levő (őrlés nélküli) keveréket használtuk. A fröccsmasszát paraffin és olajsav felhasználásával készítettük el. A termékek minősítéséhez morfológiai, szemcseméret-eloszlás, testsűrűség, vízfelvétel, porozitás, valamint nyomó- szilárdság vizsgálatokat hajtottunk végre.
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > T2 Technology (General) / műszaki tudományok általában |
SWORD Depositor: | MTMT SWORD |
Depositing User: | MTMT SWORD |
Date Deposited: | 19 Apr 2023 13:19 |
Last Modified: | 19 Apr 2023 13:19 |
URI: | http://real.mtak.hu/id/eprint/164042 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |