REAL

Multimodális egységrakomány rakodási problémáinak megoldása

Vida, László and Illés, Béla and Bányainé Tóth, Ágota (2020) Multimodális egységrakomány rakodási problémáinak megoldása. MULTIDISZCIPLINÁRIS TUDOMÁNYOK: A MISKOLCI EGYETEM KÖZLEMÉNYE, 10 (1). pp. 178-183. ISSN 2062-9737 (nyomtatott), 2786-1465 (online)

[img]
Preview
Text
rak_doi.pdf - Published Version

Download (911kB) | Preview

Abstract

A vasúti-közúti áruszállítás térhódításának egyik akadálya, hogy nincs hatékonyan alkalmazható egységrakomány átrakó berendezés a vasúti-közúti viszonylatban. Az ismert és széles körben alkalmazott megoldások (bakdaru, konténer targonca) látható módon nem képesek biztosítani az intermodális szállítás volumenének növekedését. A szakemberek által egységesen kívánt célt, a vasúti-közúti intermodális áruszállítás növekedését, egy olyan egységrakomány átrakó berendezés szolgálhatja, amely vasúti felsővezeték alatt is lehetővé teszi az egységrakományok átrakását a közúti és a vasúti fuvareszköz között. A cikkben javasolt műszaki megoldással az irodalomból ismert fizikai internet HUB-ok a hiányzó hardver eszközhöz juthatnak, kielégítve a Logisztika 4.0 követelményeket.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: intermodális vasúti-közúti áruszállítás, konténerátrakás
Subjects: H Social Sciences / társadalomtudományok > HE Transportation and Communications / Szállítás, hírközlés > HE1 Transportation / szállítás > HE12 Transport of goods / áruszállítás
T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > T2 Technology (General) / műszaki tudományok általában
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 28 Apr 2023 08:51
Last Modified: 28 Apr 2023 08:51
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/164549

Actions (login required)

Edit Item Edit Item