REAL

A tartalommegosztó platformszolgáltatók és más közvetítő szolgáltatók szerzői jogsértésekért való felelőssége a Digital Services Act tükrében = The Liability of Content-Sharing Platform Providers and Other Intermediary Service Providers for Copyright Infringement in the Light of the Digital Services Act

Grad-Gyenge, Anikó (2023) A tartalommegosztó platformszolgáltatók és más közvetítő szolgáltatók szerzői jogsértésekért való felelőssége a Digital Services Act tükrében = The Liability of Content-Sharing Platform Providers and Other Intermediary Service Providers for Copyright Infringement in the Light of the Digital Services Act. IN MEDIAS RES : FOLYÓIRAT A SAJTŐSZABADSÁGRÓL ÉS A TÁRSADALMI NYILVÁNOSSÁG SZABÁLYAIRÓL, 12 (2). pp. 25-44. ISSN 2063-6253 (nyomtatott); 2786-152X (elektronikus)

[img]
Preview
Text
IMR_202302_25-44o_2.pdf
Available under License Creative Commons Attribution.

Download (390kB) | Preview

Abstract

A tanulmány a közvetítő szolgáltatók felelősségi rendszerének változását vizsgálja. Elemzi a CDSM irányelv által bevezetett szabályokat a tartalommegosztó platformszolgáltatók tekintetében. Ezt követően elhelyezi ezeket a szabályokat a Digital Services Act (DSA) keretei között és áttekinti a szerzői jogi jogsértésekért való felelősség változásait a többi közvetítő szolgáltató körében. Részletesen elemzi azt a kérdést, hogy a DSA mennyiben egészíti ki a CDSM irányelvben lefektetett új felelősségi rezsimet.

Item Type: Article
Subjects: Z Bibliography. Library Science. Information Resources / könyvtártudomány > Z551-656 Copyright / szerzői jog
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 11 Jan 2024 09:17
Last Modified: 11 Jan 2024 09:17
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/184326

Actions (login required)

Edit Item Edit Item