REAL

Az V. Interdiszciplináris Vallástudományi Hallgatói Konferencia program- és absztraktkötete

Nemes, Márk and Bialkó, László Gergő and Dudás, Róbert Gyula and Farkas, Zsuzsanna and Kondorosi, Noémi and Miklovicz, Attila and Tegzes, Nóra Valentina and Vecsernyés, Áron, eds. (2023) Az V. Interdiszciplináris Vallástudományi Hallgatói Konferencia program- és absztraktkötete. DOSZ Filozófiatudományi Osztály, Budapest. ISBN 9786156457301

[img]
Preview
Text
V.IVHKProgramAsabsztraktfAzet.pdf

Download (971kB) | Preview

Abstract

Az első Interdiszciplináris Vallástudományi Hallgatói Konferenciát 2018 áprilisában hívta életre az ELTE BTK Vallástudományi Tanszékének Hallgatói Képviselete. A konferencia ere-deti célja volt, hogy évente változó helyszínen biztosítson tudományos fórumot a vallástudo-mánnyal, valamint annak társtudományaival foglalkozó hallgatók és fiatal kutatók számára, ahol bemutathatják és megvitathatják aktuális kutatási témáikat és (rész)eredményeiket. Ennek nyomán 2018-ban először az ELTE BTK, 2019-ben a Szegedi Tudományegyetem, 2020-ban a Károli Gáspár Református Egyetem, majd 2022-ben ismét a Szegedi Tudomány-egyetem adott otthont rendezvényünknek. 2023-ban, immár ötödik alkalommal megszervezett konferenciánk házigazdája az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. Ezúton is szeretnénk kifejezni hálánkat az AVKF rektorának, Dr. Gloviczki Zoltánnak, hogy befogadta rendezvényünket és maximális támogatást nyújtott szakmai fórumunk sikeres megvalósításához. A konferenciára ezévben 50 jelentkezés érkezett be, mellyel rendezvényünk új jelentkezői re-kordot állított. Az absztraktokat egy intézményközi 7 fős szakmai bírálóbizottság értékelte. A beérkezett jelentkezésekből összesen 34 előadástervezetet fogadtunk be, melyeket tizenkét különböző tudományos szekcióba osztottunk a kétnapos rendezvény során.

Item Type: Book
Additional Information: A konferencia és az absztraktkötet a Doktoranduszok Országos Szövetsége Filozófiatudományi- és Hittudományi Osztályainak közös szerkesztésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program NTP-TK-M-22-0005 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.
Subjects: B Philosophy. Psychology. Religion / filozófia, pszichológia, vallás > BL Religion / vallás
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 15 Feb 2024 12:10
Last Modified: 15 Feb 2024 12:10
URI: https://real.mtak.hu/id/eprint/188383

Actions (login required)

Edit Item Edit Item