Tóth, Bettina and Papp, Sándor and Hegedűs, Gábor and Nagy, Gyula (2022) A magyarországi gasztronómiai fesztiválok földrajzi jellemzői, 2019. TERÜLETI STATISZTIKA, 62 (2). pp. 190-217. ISSN 0018-7828 ; Online: 2064-8251
|
Text
ts620203.pdf Download (2MB) | Preview |
Abstract
A gasztronómia felértékelődése, illetve a fesztiválszervezésből fakadó különféle előnyök elérési lehetősége okán a COVID-19-járvány okozta korlátozások előtt népszerű volt a gasztronómiai fesztiválok szervezése Magyarországon, ami téma, volumen és fókusz szerint sokszínű kínálatot eredményezett. Ennek ellenére nem létezett egy folyamatosan frissülő, széles körű adatbázis, mely általánosan meghatározta volna a hazai gasztronómiai fesztiválokat, továbbá tartalmazta volna azok legfőbb jellemzőit. A szerzők összeállították a magyarországi gasztronómiai fesztiválok 2019. évi gyűjteményét, majd az általuk kidolgozott módszerrel téma, gasztronómiai fontosság és célcsoport szempontjából kategorizálták a fesztiválokat. A tanulmány összefüggéseket keresett a felsorolt szempontok, valamint a településhierarchia és az időbeliség között, feltárva a regionális különbségeket, melyek hozzájárulhatnak a hazai gasztronómiaifesztivál-kínálat átfogó jellemzéséhez.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | fesztiválturizmus, gasztronómiaifesztivál-tipizálás, helyi érték, médiaelemzés, klaszteranalízis |
Subjects: | H Social Sciences / társadalomtudományok > HD Industries. Land use. Labor / ipar, földhasználat, munkaügy > HD3 Labor / munkaügy |
SWORD Depositor: | MTMT SWORD |
Depositing User: | Zsolt Baráth |
Date Deposited: | 15 May 2024 14:17 |
Last Modified: | 15 May 2024 14:17 |
URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/195116 |
Actions (login required)
Edit Item |