Zsolt, János (1954) Vizsgálatok az élesztők aerób erjesztéséről. A Magyar Tudományos Akadémia Tihanyi Biológiai Kutatóintézetének évkönyve, 22. pp. 272-275. ISSN 0365-3005
|
Text
323_cut_MTA_TihanyiBiologiaiKutIntEvkonyve_22.pdf Download (3MB) | Preview |
Abstract
Az élesztőkön Warburg-készülékben aerób körülmények között végzett erjedés-méréseket zavarja a keletkezett etanol további oxidációja. Ez a folyamat jól szétválasztható két részre: 1. az etanol aránylag gyors oxidációja ecetsavvá, mely térfogatcsökkenéssel jár; 2. az ecetsav oxidálása széndioxiddá és vízzé, mely jóval lassabban megy végbe térfogatváltozás nélkül. Ecetsav, ill. alkohol használata szubsztrátumként támogatja ezt a magyarázatot. Az oxidáció okozta hiba csökkentésére célszerű a mérést a szubsztrátum hozzáadása után azonnal elkezdeni.
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | Q Science / természettudomány > QR Microbiology / mikrobiológia |
Depositing User: | Edina Fejős |
Date Deposited: | 11 Jul 2024 07:21 |
Last Modified: | 11 Jul 2024 07:30 |
URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/199819 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |