REAL

A baromfitenyésztés fejlődésének kilátásai, új kihívások, veszélyforrások és lehetőségek

Horn, Péter (2008) A baromfitenyésztés fejlődésének kilátásai, új kihívások, veszélyforrások és lehetőségek. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 57 (5). pp. 389-401. ISSN 0230-1814

[img]
Preview
Text
7_ISSN_1788-9979_vol_15_no_2_2022_223allattenyesztes_2008_57_5.pdf

Download (252kB) | Preview

Abstract

A Szerző áttekintést ad a baromfitenyésztésben, az árutermelésben és a fogyasztásban a közeljövőben várható folyamatokról, az azokat befolyásoló számos tényezőről. Tárgyalja a különböző állati termék előállításában döntő szerepet játszó ágazatok versenyképességét, az összes erőforrás felhasználás és a környezetre gyakorolt komplex hatások figyelembe vételével. A baromfihús termelés és tojástermelés a leghatékonyabb ágazatok az erőforrások termékegységre eső felhasználása és a környezetet terhelő hatásokat figyelembe véve. A tojás- és baromfihús termelés változását és a fogyasztás trendjeit illetően az előrejelzések összhangban vannak előbbiekkel. Az erőforrásokért folyó versenyben és a környezetet terhelő komplex hatásaikban a nagy teljesítményű típusok fölénye egységnyi termékre vetítve egyértelmű. A Szerző összefoglalja a szelekció várható irányait, a teljesítményjavulások komplex genetikai háttereit is érintve.

Item Type: Article
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > SF Animal culture / állattenyésztés
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: Barbara Nagy
Date Deposited: 29 Oct 2025 16:50
Last Modified: 29 Oct 2025 16:50
URI: https://real.mtak.hu/id/eprint/227436

Actions (login required)

Edit Item Edit Item