Horn, Péter (2008) A baromfitenyésztés fejlődésének kilátásai, új kihívások, veszélyforrások és lehetőségek. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 57 (5). pp. 389-401. ISSN 0230-1814
|
Text
7_ISSN_1788-9979_vol_15_no_2_2022_223allattenyesztes_2008_57_5.pdf Download (252kB) | Preview |
Abstract
A Szerző áttekintést ad a baromfitenyésztésben, az árutermelésben és a fogyasztásban a közeljövőben várható folyamatokról, az azokat befolyásoló számos tényezőről. Tárgyalja a különböző állati termék előállításában döntő szerepet játszó ágazatok versenyképességét, az összes erőforrás felhasználás és a környezetre gyakorolt komplex hatások figyelembe vételével. A baromfihús termelés és tojástermelés a leghatékonyabb ágazatok az erőforrások termékegységre eső felhasználása és a környezetet terhelő hatásokat figyelembe véve. A tojás- és baromfihús termelés változását és a fogyasztás trendjeit illetően az előrejelzések összhangban vannak előbbiekkel. Az erőforrásokért folyó versenyben és a környezetet terhelő komplex hatásaikban a nagy teljesítményű típusok fölénye egységnyi termékre vetítve egyértelmű. A Szerző összefoglalja a szelekció várható irányait, a teljesítményjavulások komplex genetikai háttereit is érintve.
| Item Type: | Article |
|---|---|
| Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > SF Animal culture / állattenyésztés |
| SWORD Depositor: | MTMT SWORD |
| Depositing User: | Barbara Nagy |
| Date Deposited: | 29 Oct 2025 16:50 |
| Last Modified: | 29 Oct 2025 16:50 |
| URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/227436 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |




