REAL

A megújuló energiák szabályozása Ausztriában (rövid bevezetés)

Fodor, László (2017) A megújuló energiák szabályozása Ausztriában (rövid bevezetés). In: Ünnepi tanulmányok Prugberger Tamás professzor 80. születésnapjára. Miskolci Egyetem, Miskolc, pp. 1-9. (In Press)

[img]
Preview
Text
A megújuló energiák szabályozása Ausztriában.pdf - Submitted Version

Download (453kB) | Preview

Abstract

Közismert tény, hogy a megújuló energiák az osztrák energiaellátásban máris nagyobb szerepet töltenek be a hazainál, ami részben a vízerő hasznosításának tudható be, amihez az ország földrajzi adottságai kedvezőbbek a mienknél. Emellett azt is látjuk, hogy a nyugati országhatárt elhagyva jóval több szélkerék forog, ahogyan a háztetőkre szerelt napelemek száma is nagyobb, mint nálunk. Kiindulópontom az a feltételezés, hogy ez nemcsak az adottságokon vagy az emberek gazdagságán, energiatudatosságán, környezeti érzékenységén, hanem a szabályozáson is múlik, ami a hazaitól alighanem eltérő. A vonatkozó jogszabályok, szakirodalom, szakmai tájékoztatók és egyéb, internetes források segítségével igyekszem a megújuló energiákra vonatkozó osztrák nemzeti szabályozás tartalmába, működésébe betekintést nyerni illetve nyújtani. A téma időszerűsége abból következik, hogy Ausztriának ugyanazon európai uniós játékszabályoknak kell megfelelnie a megújuló energiák előnyben részesítése során, mint hazánknak, vagyis az alábbi sorok egyúttal adalékul szolgálhatnak a hazai szabályozás ismerőinek, hogy mit hogyan lehet (esetleg másképp) csinálni.

Item Type: Book Section
Subjects: K Law / jog > KZ Law of Nations / nemzeti jogrendszerek
T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > TD Environmental technology. Sanitary engineering / környezetvédelem, hulladékkezelés, egészségügyi mérnöki technika (ivóvízellátási és szennyvízkezelési technika)
Depositing User: Dr. László Fodor
Date Deposited: 22 Sep 2016 07:23
Last Modified: 22 Sep 2016 07:23
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/39818

Actions (login required)

Edit Item Edit Item