Mézes, MIklós and Tóth, Tamás (2006) A takarmányozás hatása a sertés- és nyúlhús minőségére és biztonságára. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 55 (supp). pp. 41-51. ISSN 0230-1814
|
Text
4_223allattenyesztes_2006_55_supp.pdf Download (291kB) | Preview |
Abstract
Az élelmiszerbiztonság, az állati jólét és a környezetvédelem a modern állattenyésztés legfontosabb problémái. A sertés és nyúl kutatásoknak konkrét válaszokat kell, adniuk azokra a kérdésekre, amelyek arra irányulnak, hogy az új állattenyésztési rendszereket, ebbe beleértve a takarmányozást is milyen módon kell átalakítani az állati jólét és a fogyasztók által felvetett újabb igények kielégítése érdekében. A takarmányozás úgy alkalmazkodik ezekhez az új igényekhez, hogy módosítja a jelenlegi szabványokat és olyan új takarmány összetevőket választ ki, amelyek felhasználásával minél inkább a fogyasztói igényeknek megfelelő hús állítható elő. A sertés- és nyúltakarmányozás jelenleg folyó kutatásainak az eredményei azt mutatják, hogy van lehetőség a technológiák engedmények nélküli olyan módosítására, amely egyaránt megfelel a sertés- és nyúlhússal szemben támasztott biztonsági, technológiai és fogyasztói követelményeknek.
| Item Type: | Article |
|---|---|
| Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > SF Animal culture / állattenyésztés |
| SWORD Depositor: | MTMT SWORD |
| Depositing User: | Barbara Nagy |
| Date Deposited: | 02 Nov 2025 23:39 |
| Last Modified: | 02 Nov 2025 23:39 |
| URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/227911 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |




