Items where Author is "Csapó, János"
Group by: Item Type | No Grouping Number of items: 42. ArticleMészáros, Boglárka-Ágnes and Németh, Péter and Csapó, János (2025) A Z-generáció fogyasztói attitűdjének vizsgálata a sötét turizmusban az önkéntelen szemmozgás alapján. VEZETÉSTUDOMÁNY, 56 (1). pp. 26-40. ISSN 0133-0179 Csapó, János and Végi, Szabina (2023) Seasonality Research in the Context of Smart Tourism – Evidence for an Empirical Research Gap. MODERN GEOGRÁFIA, 18 (3). pp. 105-112. ISSN 2062-1655 Csapó, János and M. Császár, Zsuzsa (2021) A Magyarországon tanuló külföldi egyetemi hallgatók turisztikai fogyasztási szokásainak elsődleges elemzése = The primary analysis of the tourism consumption habits of the international students studying in Hungary. TURIZMUS BULLETIN, 21 (2). pp. 15-23. ISSN 1416-9967 Törőcsik, Mária and Csapó, János (2021) A nemfogyasztás/nemvásárlás motivációi, értelmezése a turizmusban. VEZETÉSTUDOMÁNY, 52 (1). pp. 42-55. ISSN 0133-0179 Barcza, Attila and Csapó, János and Hinek, Mátyás and Marton, Gergely (2020) Sopron turisztikai szezonalitásának és a turizmusfejlesztés szükséges irányainak vizsgálata = The Analysis of Tourism Seasonality and the Necessary Directions of Tourism Development in Sopron. FÖLDRAJZI KÖZLEMÉNYEK, 144 (1). pp. 65-78. ISSN 0015-5411 Csapó, János and Némethy, Sándor and Albert, Csilla (2019) Food counterfeiting in general; counterfeiting of milk and dairy products. ECOCYCLES, 5 (1). pp. 26-41. ISSN 2416-2140 Csapó, János and Törőcsik, Mária (2019) Turizmus és biztonság: a magyar lakosság utazási szokásaihoz köthető, biztonsággal kapcsolatos attitűdök reprezentatív vizsgálata. TURIZMUS BULLETIN, 19 (3). pp. 13-20. ISSN 1416-9967 Csapó, János and Törzsök, András Imre and Galambos, István (2019) The major characteristics of the general development, of the tourism industry in Hungary between the two world wars – The challenges of reorganising and repositioning tourism. Hungarian Studies, 33 (2). pp. 385-405. ISSN 0236-6568 Csapó, János and Némethy, Sándor (2018) Functional, health protecting and health maintaining food products. ECOCYCLES, 4 (1). pp. 73-82. ISSN 2416-2140 Csapó, János (2018) Új módszer a fosszilis csontok korának meghatározására az aminosavak racemizációja alapján. A Kaposvári Rippl-Rónai Múzeum Közleményei (6). pp. 29-50. ISSN 2631-0376 Törzsök, András and Galambos, István and Gonda, Tibor and Csapó, János (2017) A Balaton vendégforgalmának fejlődése a két világháború között. TERÜLETI STATISZTIKA, 57 (6). pp. 665-685. ISSN 0018-7828 ; Online: 2064-8251 Albert, Csilla and Gombos, Sándor and Salamon, Rozália Veronika and Prokisch, József and Csapó, János (2017) Magas tápértékű funkcionális élelmiszer előállítása a búzaliszt lizin kiegészítésével. MŰSZAKI SZEMLE (EMT) (70). pp. 3-10. ISSN 1454-0746 Szabó, Géza and Csapó, János and Marton, Gergely (2017) Zöldutak a turizmusban - innováció és jó gyakorlat a szelíd turizmusban. FÖLDRAJZI KÖZLEMÉNYEK, 141 (2). pp. 152-163. ISSN 0015-5411 Tamás, Melinda and Csapó, János (2016) A búza (Triticum aestivum L.) összesszelén-tartalma és a talaj típusa közötti összefüggés. MŰSZAKI SZEMLE (EMT) (68). pp. 20-28. ISSN 1454-0746 Csapó, János and Wetzl, Viktor (2015) A sör és a sörút, mint turisztikai attrakció megjelenési lehetősége az idegenforgalomban Magyarországon - esélyek és lehetőségek. MODERN GEOGRÁFIA, 10 (4). pp. 1-14. ISSN 2062-1655 Süli, Ágnes and Béri, Béla and Csapó, János (2015) A takarmányozás hatása az állati termékekre, különös tekintettel a zsírsav-összetételére. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 64 (3). pp. 164-177. ISSN 0230-1814 Csapó, János (2013) A turizmustervezés fenntartható aspektusainak vizsgálata Béda-Karapancsa területén. MODERN GEOGRÁFIA, 8 (4). pp. 1-8. ISSN 2062-1655 Tamás, Melinda and Mándoki, Zsolt and Márton, Melinda and Mészáros, Sándor and Lányi, Szabolcs and Csapó, János (2010) Különböző talajtípusokon termesztett búza (Triticum aestivum L.) összes és szerves szelén tartalma közötti összefüggés. MŰSZAKI SZEMLE (EMT) (49). pp. 36-40. ISSN 1454-0746 Márton, Melinda-Rita and Csapó, János (2010) Retekcsíra biológiai értékének vizsgálata. MŰSZAKI SZEMLE (EMT) (52). pp. 28-31. ISSN 1454-0746 Csapó, János and Ginzer, Mónika and Trócsányi, András (2010) Sustainability and Tourism Development in Pécs with Special Emphasis on the 2010 European Capital of Culture Programme. MODERN GEOGRÁFIA, 5 (3). pp. 1-14. ISSN 2062-1655 Gombos, Sándor and Csapó, János (2009) Aflatoxin B2 lebontásának vizsgálata napraforgó olajban UV sugárzás hatására. MŰSZAKI SZEMLE (EMT) (48). pp. 3-6. ISSN 1454-0746 Tamás, Melinda and Mándoki, Zsolt and Márton, Melinda and Mészáros, Sándor and Lányi, Szabolcs and Csapó, János (2009) Különböző talajtípusokon termesztett búzafű (Triticum aestivum L.) és búzamag szeléntartalma közötti összefüggés. MŰSZAKI SZEMLE (EMT) (48). pp. 47-50. ISSN 1454-0746 Márton, Melinda-Rita and Tamás, Melinda and Salamon, Rozália Veronika and Salamon, Szidónia and András, Csaba and Csapó, János (2009) Táplálkozási csírák biológiai értékének vizsgálata. MŰSZAKI SZEMLE (EMT) (48). pp. 7-13. ISSN 1454-0746 Salamon, Szidónia and Salamon, Rozália Veronika and Tankó Kencse, Mária and Csapó, János (2009) A konjugált linolsav-tartalom változása Csíkszeredán és környékén élő anyák tejében. MŰSZAKI SZEMLE (EMT) (48). pp. 30-33. ISSN 1454-0746 Csapó, János and Albert, Csilla and Salamon, Szidónia and Darvas, Lóránt and Kovács, János and Salamon, Rozália and Albert, Beáta and Csapóné Kiss, Zsuzsanna (2008) Az aminosavak racemizációján alapuló korbecslés alkalmazása egy magyarországi és egy erdélyi mamutcsont és -agyar korának meghatározására. SOMOGYI MÚZEUMOK KÖZLEMÉNYEI (1973-2004), 18. pp. 139-146. ISSN 0139-4983 Albert, Csilla and Lóki, Katalin and Bíró, Melinda and Salamon, Szidónia and Sára, Péter and Csapóné Kiss, Zsuzsanna and Csapó, János (2007) A miccs aminosav-összetételének változása különböző idejű és hőmérsékletű hőkezelés hatására. MŰSZAKI SZEMLE (EMT) (39-40). pp. 5-7. ISSN 1454-0746 Lóki, Katalin and Albert, Csilla and Vargáné Visi, Éva and Bíró, Melinda and Salamon, Szidónia and Sára, Péter and Csapóné Kiss, Zsuzsanna and Csapó, János (2007) A szabad és fehérjében kötött triptofán-enantiomerek meghatározása különböző hidrolízismódszerek alkalmazásával. MŰSZAKI SZEMLE (EMT) (39-40). pp. 35-39. ISSN 1454-0746 Salamon, Rozália and Győri, Anikó and Győri, Zoltán and Lóki, Katalin and Sára, Péter and Salamon, Szidónia and Csapóné Kiss, Zsuzsanna and Csapó, János (2006) A konjugált linolsav antioxidáns hatásának vizsgálata egy modell kísérletben. MŰSZAKI SZEMLE (EMT) (39-40). pp. 52-55. ISSN 1454-0746 Gundel, János and Hermán, Istvánné and Szelényiné Galántai, Marianna and Ács, Tamás and Regiusné Mőcsényi, Ágnes and Borosné Győri, Anikó and Lugasi, Andrea and Csapó, János and Szabó, Péter and Mihók, Sándor and Bodó, Imre and Vadáné Kovács, Mária (2006) A takarmányozás hatása magyar nagyfehér x magyar lapály és szőke mangalica sertések hizlalási teljesítményére. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 55 (1). pp. 73-90. ISSN 0230-1814 MonographCsapó, János and Csapóné dr. Kiss, Zsuzsanna and Gundel, János and Lengyel, Attila and Stefler, József and Szakály, Sándor and Vargáné Visi, Éva (2010) Élelmiszerek konjugált linolsav-tartalma, és annak mennyiségét befolyásoló tényezők = Conjugated linoleic acid content of foods and factors affecting its quantity. Project Report. OTKA. Csapó, János and Csapóné dr. Kiss, Zsuzsanna and Lóki, Katalin and Pohn, Gabriella and Vargáné Visi, Éva (2009) A fehérje triptofán enantiomereinek meghatározása = Determination of the tryptophan enantiomers of the protein. Project Report. OTKA. Aubert, Antal and Csapó, János and László, Mária and Szabó, Géza and Trócsányi, András (2007) A támogatási programok hatása a turizmus területi rendszerére és a területi fejlődésre = Effects of assistance programs on the spatial development of tourism. Project Report. OTKA. BookCsapó, János and Albert, Csilla (2021) A túlsúly, az elhízás és a táplálkozás kapcsolata = The Relationship between Overweight, Obesity, and Nutrition. Sapientia Könyvek - Természettudományok . Scientia Kiadó, Kolozsvár. ISBN 978-606-975-051-3 Csapó, János and Albert, Csilla and Kiss, Dóra (2020) Analitikai kémia élelmiszermérnököknek. Scientia Kiadó, Kolozsvár. ISBN 978-606-975-034-6 Csapó, János and Kiss, Zsuzsanna (2018) Biokémia agrármérnököknek. Sapientia Tankönyvek - Élelmiszertudomány . Scientia Kiadó, Kolozsvár. ISBN 978-606-975-010-0 Csapó, János and Kiss, Zsuzsanna (2018) Általános kémia agrármérnököknek = General chemistry for agricultural engineers. Sapientia Tankönyvek - Élelmiszer-tudomány . Scientia Kiadó, Kolozsvár. ISBN 978-606-975-016-2 Csapó, János and Albert, Csilla and Kiss, Zsuzsanna (2016) Funkcionális élelmiszerek = Functional Foods. Sapientia Tankönyvek - Élelmiszer-tudomány . Scientia Kiadó, Kolozsvár. ISBN 978-606-975-001-8 Csapó, János and Albert, Csilla and Kiss, Zsuzsanna (2016) Élelmiszer-hamisítás és kimutatása = Food Adulteration. Spaientia Tankönyvek - Élelmiszer-tudomány . Scientia Kiadó, Kolozsvár. ISBN 978-973-1970-98-1 Fenyvessy, József and Csanádi, József and Csapó, János and Csapó-Kiss, Zsuzsanna (2014) Tejipari technológia : Tej és tejtermékek a táplálkozásban. Sapientia Tankönyvek - Élelmiszer-tudomány . Scientia Kiadó, Kolozsvár. ISBN 978-973-1970-80-6 Csapó, János and Csapóné Kiss, Zsuzsanna and Albert, Csilla (2007) Élelmiszer-fehérjék minősítése. Scientia Kiadó, Kolozsvár. ISBN 978-973-7953-75-9 Csapó, János and Csapóné Kiss, Zsuzsanna (2004) Élelmiszerkémia. Scientia Kiadó, Kolozsvár. ISBN 973-7953-24-x Csapó, János (2004) Biokémia. A Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Jegyzetei (17). Scientia Kiadó, Kolozsvár. ISBN 973-7953-23-1 |