Items where Author is "Papp, Nóra"
Group by: Item Type | No Grouping Number of items: 27. ArticleCzigle, Szilvia and Filep, Rita and Balažová, Ema and Szentgyörgyi, Hajnalka and Balázs, Viktória Lilla and Kocsis, Marianna and Purger, Dragica and Papp, Nóra and Farkas, Ágnes (2022) Antioxidant Capacity Determination of Hungarian-, Slovak-, and Polish-Origin Goldenrod Honeys. PLANTS, 11 (6). pp. 1-12. ISSN 2223-7747 Varga, Erzsébet and Becsek, Erika and Bartha, Sámuel Gergely and Stranczinger, Szilvia and Mihalovits, Fanni and Papp, Nóra (2021) Determination of polyphenols and in vitro antimicrobial and antioxidant activity of Calluna vulgaris (L.) Hull. Biologia Futura, 72 (2). pp. 251-256. ISSN 2676-8615 (print), 2676-8607 (online) Csikós, Eszter and Horváth, Adrienn and Ács, Kamilla and Papp, Nóra and Balázs, Viktória Lilla and Horváth, Györgyi and Farkas, Ágnes (2021) Treatment of Benign Prostatic Hyperplasia by Natural Drugs. MOLECULES, 26 (23). pp. 1-32. ISSN 1420-3049 Balázs, Viktória Lilla and Filep, Rita and Ambrus, Tünde and Kocsis, Marianna and Farkas, Ágnes and Stranczinger, Szilvia and Papp, Nóra (2020) Ethnobotanical, historical and histological evaluation of Helleborus L. genetic resources used in veterinary and human ethnomedicine. GENETIC RESOURCES AND CROP EVOLUTION, 67. pp. 781-797. ISSN 0925-9864 Németh, Csaba and Papp, Nóra and Nosková, Jana and Höhn, Mária (2020) Speciation by triparental hybridization in genus Sorbus (Rosaceae). Biologia Futura, 71 (3). pp. 209-222. ISSN 2676-8615 (print), 2676-8607 (online) Bartha, Gergely Sámuel and Tóth, Gergő and Horváth, Péter and Kiss, Eszter and Papp, Nóra and Kerényi, Mónika (2019) Analysis of Aristolochlic Acids and Evaluation of Antibacterial Activity of Aristolochia clematitis L. BIOLOGIA FUTURA, 70 (4). pp. 323-329. ISSN 2676-8615 (print); 2676-8607 (online) Stefanovits-Bányai, Éva and Sárdi, Éva and Papp, Nóra and Hegedűs, Attila (2018) SZABADGYÖK-KUTATÁS ÉVTIZEDEI A Szent István Egyetem Budai Campusán és jogelőd intézményeiben folytatott szabadgyök-kutatások rövid történeti áttekintése 1996-tól napjainkig, A növényi stresszhatásoktól az antioxidáns védelemig = Free radical research at the Department of Applied Chemistry and of Genetic and Plant Breeding, at the Szent István University. Kaleidoscope history, 9 (16). pp. 146-158. ISSN 20622597 Hegedűs, Attila and Papp, Nóra and Blázovics, Anna and Stefanovitsné Bányai, Éva (2018) A különleges és egyedi polifenol-összetételű meggy egészségi hatásai = Health effects of sour cherries with unique polyphenolic composition in their fruits. Orvosi Hetilap, 159 (18). pp. 720-725. ISSN 0030-6002 Dénes, Tünde and Bartha, Sámuel Gergely and Kerényi, Mónika and Varga, Erzsébet and Balázs, Viktória Lilla and Csepregi, Rita and Papp, Nóra (2017) Histological and antimicrobial study of Ononis arvensis L. Acta Biologica Hungarica, 68 (3). pp. 321-333. ISSN 0236-5383 Kolosova, Valeria and Svanberg, Ingvar and Kalle, Raivo and Strecker, Lisa and Mine Gençler Özkan, Ayşe and Molnár, Zsolt and Papp, Nóra (2017) The bear in Eurasian plant names. JOURNAL OF ETHNOBIOLOGY AND ETHNOMEDICINE, 13. pp. 1-72. ISSN 1746-4269 Békésiné Kallenberger, Heléna and Horváth, Györgyi and Balogh, Lajos and Balázs, Viktória Lilla and Papp, Nóra (2016) Adventív Fallopia taxonok botanikai, fitokémiai és gyógyászati jellemzése. BOTANIKAI KÖZLEMÉNYEK, 103 (1). pp. 119-134. ISSN 0006-8144 Csepregi, Rita and Bencsik, Tímea and Papp, Nóra (2016) Examination of secondary metabolites and antioxidant capacity of Anthyllis vulneraria, Fuchsia sp., Galium mollugo and Veronica beccabunga. Acta Biologica Hungarica, 67 (4). pp. 442-446. ISSN 0236-5383 Rácz, Anita and Papp, Nóra and Balogh, Emőke and Fodor, Marietta and Héberger, Károly (2015) Comparison of antioxidant capacity assays with chemometric methods. ANALYTICAL METHODS: ADVANCING METHODS AND APPLICATIONS, 7. pp. 4216-4224. ISSN 1759-9660 Gergely, Anita and Papp, Nóra and Stefanovitsné Bányai, Éva and Hegedűs, Attila and Rábai, Mária and Szentmihályi, Klára (2014) Assessment and examination of mineral elements in apricot (Prunus armeniaca L.) cultivars: A special attention to selenium and other essential elements. European Chemical Bulletin, 3 (8). pp. 760-762. ISSN 2063-5346 Patay, Éva Brigitta and Németh, Tibor Sebastian and Németh, Tibor and Papp, Nóra (2014) Coffea taxonok biológiai, fitokémiai és gyógyászati értékelése. BOTANIKAI KÖZLEMÉNYEK, 101 (1-2). pp. 263-280. ISSN 0006-8144 Papp, Nóra (2014) Emlékezés Baráth Zoltán (1924-1982) születésének 90. évfordulójára. BOTANIKAI KÖZLEMÉNYEK, 101 (1-2). pp. 23-27. ISSN 0006-8144 Dénes, Tünde and Tóth, Mónika Margit and Gyergyák, Kinga and Lőrincz, Péter and Varga, Erzsébet and Papp, Nóra (2014) Szemelvények Homoródalmás (Erdély) népi gyógynövényismeretéből. BOTANIKAI KÖZLEMÉNYEK, 101 (1-2). pp. 227-241. ISSN 0006-8144 Makovics-Zsohár, Noémi and Hegedűs, Attila and Stefanovitsné dr. Bányai, Éva and Rédei, R. and Papp, Nóra (2014) The antioxidant capacity of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries depends on the genotype and harvest time. INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE, 3-4. pp. 27-30. ISSN 1585-0404 Papp, Nóra and Szabó, Tibor and Szabó, Zoltán and Nyéki, József and Stefanovitsné dr. Bányai, Éva and Hegedűs, Attila (2013) Antioxidant capacity and total polyphenolic content in quince (Cydonia oblonga Mill.) fruit. INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE (3-4). pp. 33-35. ISSN 1585-0404 Papp, Nóra and Csete, S. and Farkas, Ágnes (2013) Comparative ecomorphology of the cyathial nectaries in eight European Euphorbia species. Acta Biologica Hungarica, 64 (1). pp. 45-59. ISSN 0236-5383 Dénes, Andrea and Papp, Nóra and Babai, Dániel and Czúcz, Bálint and Molnár, Zsolt (2013) Ehető, vadon termő növények és felhasználásuk a Kárpát-medencében élő magyarok körében néprajzi és etnobotanikai kutatások alapján. DUNÁNTÚLI DOLGOZATOK A : TERMÉSZETTUDOMÁNYI SOROZAT, 13. pp. 35-76. ISSN 0139-0805 (Unpublished) Papp, Nóra and Bartha, Sámuel Gergely and Balogh, Lajos (2013) Jelenkori etnobotanikai értékű adatok egy erdélyi (nagybaconi) falusi herbáriumból. BOTANIKAI KÖZLEMÉNYEK, 100 (1-2). pp. 177-199. ISSN 0006-8144 Papp, Nóra and Beszédes, Sándor and Pongrácz, Éva and Myllykoski, Liisa and Gábor, Miklósné and Gyimes, Ernő and Hodúr, Cecilia and Keiski, Riitta L. (2013) Microwave-Assisted Extraction of Anthocyanins from Black Currant Marc. FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY, 6 (10). pp. 2666-2674. ISSN 1935-5130 Hegedűs, Attila and Papp, Nóra and Stefanovits-Bányai, Éva (2013) A review of nutritional value and putative health-effects of quince (Cydonia oblonga Mill.) fruit. INTERNATIONAL JOURNAL OF HORTICULTURAL SCIENCE (3-4). ISSN 1585-0404 Dénes, A. and Papp, Nóra and Babai, Dániel and Czúcz, Bálint and Molnár, Zsolt (2012) Wild plants used for food by Hungarian ethnic groups living in the Carpathian Basin. ACTA SOCIETATIS BOTANICORUM POLONIAE, 81 (4). pp. 381-396. ISSN 0001-6977 MonographMolnár, Péter and Deli, József and Farkas, Ágnes and Horváth, Györgyi and Papp, Nóra and Turcsi, Erika (2013) Karotinoidok és karotinoid-izomerek növénybiokémiai jelentősége = Significance of carotenoids and carotenoid-isomers in plant biochemistry. Project Report. OTKA. Conference or Workshop ItemHegedűs, Attila and Papp, Nóra and Abrankó, László and Blázovics, Anna and Fébel, Hedvig and Stefanovitsné Bányai, Éva (2013) GYÜMÖLCSÖK SZEREPE A KORSZERŰ TÁPLÁLKOZÁSBAN. In: Természetes eredetű hatóanyagok a modern orvoslásban, 2013. november 6-7., Budapest, Hungary. |