Items where Author is "Tömösközi, Sándor"
Group by: Item Type | No Grouping Number of items: 19. ArticleSzentmiklóssy, Marietta and Jaksics, Edina and Farkas, Alexandra and Pusztai, Éva and Kemény, Sándor and Németh, Renáta and Tömösközi, Sándor (2023) Fibre and short-chain carbohydrate composition in rye varieties, novel industrial milling fractions and breads. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 177-189. ISSN 0139-3006 Kormosné Bugyi, Zsuzsanna and Muskovics, Gabriella and Schall, Eszter and Török, Kitti and Hajas, Lívia and Scherf, Katharina and Xhaferaj, Majlinda and Koehler, Peter and Schoenlechner, Regine and D’amico, Stefano and Poms, Roland and Tömösközi, Sándor (2022) Classics in a new perspective: gluten as a special food safety and analytical challenge. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4190-4198. ISSN 0422-9576 Schall, Eszter and Török, Kitti and Szentmiklóssy, Marietta and Németh, Renáta and Tömösközi, Sándor (2022) Development of separation techniques for complex characterization of plant proteins and carbohydrates. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4206-4212. ISSN 0422-9576 Schall, Eszter and Török, Kitti and Szentmiklóssy, Marietta and Németh, Renáta and Tömösközi, Sándor (2022) Elválasztástechnikai módszerek fejlesztése növényi fehérjék és szénhidrátok komplex jellemzésére. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4199-4205. ISSN 0422-9576 Kormosné Bugyi, Zsuzsanna and Muskovics, Gabriella and Schall, Eszter and Török, Kitti and Hajas, Lívia and Scherf, Katharina and Xhaferaj, Majlinda and Koehler, Peter and Schoenlechner, Regine and D’Amico, Stefano and Poms, Roland and Tömösközi, Sándor (2022) Klasszikus témák új megvilágításban: a glutén mint speciális élelmiszerbiztonsági és analitikai kihívás. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4180-4189. ISSN 0422-9576 Tömösközi, Sándor and Kormosné Bugyi, Zsuzsanna and Németh, Renáta and Schall, Eszter and Farkas, Alexandra and Jaksics, Edina and Szentmiklóssy, Marietta and Muskovics, Gabriella (2022) Recent past, present and hoped-for future of cereal science and plant protein research. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4161-4179. ISSN 0422-9576 Tremmel-Bede, Karolina and Szentmiklóssy, Marietta and Lampi, Ann-Maija and Piironen, Vieno and Shewry, Peter R. and Vida, Gyula and Tömösközi, Sándor and Karsai, Ildikó and Láng, László and Bedő, Zoltán and Rakszegi, Marianna (2022) Variation in the Content and Composition of Tocols in a Wheat Population. FOODS, 11 (9). ISSN 2304-8158 Tömösközi, Sándor and Kormosné Bugyi, Zsuzsanna and Németh, Renáta and Schall, Eszter and Farkas, Alexandra and Jaksics, Edina and Szentmiklóssy, Marietta and Muskovics, Gabriella (2022) A gabonatudományi és növényi fehérje kutatások közelmúltja, jelene és remélt jövője. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4143-4160. ISSN 0422-9576 Gell, Gyöngyvér and Bugyi, Zsuzsanna and Florides, Chris and Birinyi, Zsófia and Réder, Dalma and Szegő, Zsuzsanna and Mucsi, Edina and Schall, Eszter and Ács, Katalin and Langó, Bernadett and Purgel, Szandra and Simon, Katalin and Varga, Balázs and Vida, Gyula and Veisz, Ottó Bálint and Tömösközi, Sándor and Békés, Ferenc (2021) Investigation of protein and epitope characteristics of oats and its implications for celiac disease. FRONTIERS IN NUTRITION. ISSN 2296-861X (In Press) Tremmel-Bede, Karolina and Szentmiklóssy, Marietta and Tömösközi, Sándor and Török, Kitti and Lovegrove, Alison and Láng, László and Bedő, Zoltán and Vida, Gyula and Rakszegi, Marianna (2020) Stability analysis of wheat lines with increased level of arabinoxylan. PLOS ONE, 15 (5). pp. 1-15. ISSN 1932-6203 Szentmiklóssy, Marietta and Török, Kitti and Pusztai, Éva and Kemény, Sándor and Tremmel-Bede, Karolina and Rakszegi, Marianna and Tömösközi, Sándor (2020) Variability and cluster analysis of arabinoxylan content and its molecular profile in crossed wheat lines. JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, 95. pp. 1-8. ISSN 0733-5210 Mihály-Langó, Bernadett and Ács, Péterné Erika and Tömösközi, Sándor and Bóna, Lajos (2018) Szemfizikai és kémiai jellemzők változása tritikálé szülő-utód párosokban. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 59 (1). pp. 13-26. ISSN 1416-647X Tömösközi, Sándor and Németh, Renáta and Roznár, Petra and Bender, Denisse and Jaksics, Edina and Török, Kitti (2018) A sikérfehérjéket nem tartalmazó (gluténmentes) termékek táplálkozási és technológiai minőségének fejlesztése. MAGYAR KÉMIAI FOLYÓIRAT - KÉMIAI KÖZLEMÉNYEK (1997-), 124 (3). pp. 101-107. ISSN 1418-9933 Tremmel-Bede, Karolina and Láng, László and Török, Kitti and Tömösközi, Sándor and Vida, Gyula and Bedő, Zoltán and Rakszegi, Marianna (2017) Development and characterization of wheat lines with increased levels of arabinoxylan. EUPHYTICA, 213 (12). p. 291. ISSN 0014-2336 Gell, Gyöngyvér and Kovács, K. and Molnár, István and Bugyi, Zs. and Tömösközi, Sándor and Juhász, Angéla (2015) Celiac Disease-specific Prolamin Peptide Content of Wheat Relatives and Wild Species Determined by ELISA Assays and Bioinformatics Analyses. Cereal Research Communications, 43 (1). pp. 133-143. ISSN 0133-3720, ESSN: 1788-9170 Gell, Gyöngyvér Mónika and Kovács, Krisztina and Molnár, István and Kormosné Bugyi, Zsuzsanna and Tömösközi, Sándor and Juhász, Angéla (2015) Celiac disease specific prolamin peptide content of wheat relatives and wild species determined by ELISA assays and bioinformatics analyses. CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS, 43 (1). pp. 133-143. ISSN 0133-3720 Book SectionPauk, János and Lantos, Csaba and Ács, Katalin and Gell, Gyöngyvér and Tömösközi, Sándor and Hajdú Búza, Kornélia and Békés, Ferenc (2019) Spelt (Triticum spelta L.) in Vitro Androgenesis Breeding for Special Food Quality Parameters. In: Advances in Plant Breeding Strategies: Cereals. Springer, pp. 525-557. MonographLásztity, Radomir and Baticz, Orsolya and Gaugecz, Janka Katalin and Oszvald, Mária and Tömösközi, Sándor (2008) Kis molekulatömegű polipeptidek hatása a polimer glutenin polimerizációs fok szerinti eloszlására és a sikérkomplex reológiai sajátságaira = The effect of low molecular weight polypeptides on the polymerization degree distribution of polymeric glutenin. Project Report. OTKA. Tömösközi, Sándor (2007) Gabonaminősítő módszerek fejlesztését megalapozó kutatások. Project Report. OTKA. |