Kóródi, Márta and Bakos, Róbertné (2017) A gasztrofesztiválok, mint élménygazdasági termékek változatossága és választékossága = Diversity and Variety of Gastrofestivals as the Products of Experience Economy. GRADUS, 4 (2). pp. 479-486. ISSN 2064-8014
|
Text
2017_ECO_001_Korodi.pdf Download (719kB) | Preview |
Abstract
Az élménygazdaság sajátos területeinek, a turizmusnak és a lakossági rekreációnak metszéspontjában határozhatók meg a gasztrofesztiválok, mint a település rendszeresen visszatérő rendezvényei. Forgatókönyvük évente adaptíven alkalmazkodik az aktuális környezeti feltételekhez, figyelembe veszi egyes elemek hangsúlyosabb voltát a fogyasztói szokások változásának megfelelően. A több szakaszból álló, megfigyelésen és megkérdezéseken alapuló kutatás a minősítés és a tartalmi elemek statikus és dinamikus elemzésén keresztül tárja fel az élménytartalom alapján a változatosság és választékosság sajátosságait. A vizsgálat feltételezi, hogy a vidéki jellegű térségekben a legalább regionális vonzerővel rendelkező rendezvények választékosabbak, de kevésbé változatosak, mint a lokális rendezvények. Mindemellett az élménytartalom értékelésével a változatosság és a választékosság módosulásának okaira is keresi a választ.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | élménygazdaság, fesztiválturizmus, gasztronómia |
Subjects: | G Geography. Anthropology. Recreation / földrajz, antropológia, kikapcsolódás > G Geography (General) / Földrajz általában > G154.9-155.8 Tourism / turizmus G Geography. Anthropology. Recreation / földrajz, antropológia, kikapcsolódás > GV Recreation Leisure / szabadidő, szórakozás |
Depositing User: | Zoltán Subecz |
Date Deposited: | 17 Jun 2020 10:49 |
Last Modified: | 17 Jun 2020 10:49 |
URI: | http://real.mtak.hu/id/eprint/109823 |
Actions (login required)
Edit Item |