REAL

Az igazság pillanatai? Metafilozófiai válaszok a szkeptikus kihívásra.

Bernáth, László and Kocsis, László, eds. (2021) Az igazság pillanatai? Metafilozófiai válaszok a szkeptikus kihívásra. Kalligram Kiadó, Budapest.

[img] Text
01_Bernath-Kocsis_Az igazsag pillanatai_BOOK_2021-03-02.pdf - Draft Version
Restricted to Repository staff only until 1 January 2027.

Download (2MB)

Abstract

Tőzsér János nemrégiben megjelent nagy sikerű könyve, Az igazság pillanatai (Kalligram, 2018), komoly kihívás elé állítja a filozófusokat. Nem véletlenül: a szerző azt állította, hogy a filozófia sikertelen megismerő vállalkozás. Ha becsületesen szeretnénk eljárni, őszintén szembe kell néznünk a kudarccal. Meg kell értenünk, miben áll a filozófiai problémák természete, hol húzódnak az emberi megismerés határai, és a filozófia eszközeivel miért nem kaphatunk választ a bennünket feszítő kérdésekre -- bármennyire szeretnénk is. Az út végén egyetlen lehetőségünk marad: szkeptikussá kell válnunk. Kötetünk szerzői felvették az arcukba hajított kesztyűt, ki-ki a maga módján, igyekszik megfelelni a szkeptikus kihívásra. Cáfolják vagy épp továbbgondolják Tőzsér vízióját, árnyalják a lehangoló diagnózist, és kételyüknek adnak hangot a javasolt terápiával kapcsolatban.

Item Type: Book
Subjects: B Philosophy. Psychology. Religion / filozófia, pszichológia, vallás > B1 Philosophy (General) / filozófia általában
Depositing User: László Bernáth
Date Deposited: 27 Sep 2021 20:47
Last Modified: 27 Sep 2021 20:47
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/130831

Actions (login required)

Edit Item Edit Item