REAL

A COVID-19 hatása a húsipari ellátási lánc egy szűk szegmensében

Somodi, Flóra and Deli, Ádám László and Hegedűs, Szilárd and Kozma, Tímea (2020) A COVID-19 hatása a húsipari ellátási lánc egy szűk szegmensében. Logisztika Trendek és legjobb gyakorlatok kiadvány, 6 (2). pp. 8-12. ISSN 2416-0555

[img]
Preview
Text
6_2_2_Somodi_c.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

A 2020-as év legnagyobb kihívásának a koronavírus járvány bizonyult, mely jelentős hatást gyakorolt az FMCG szektorra és a kkv-kra egyaránt. A multinacionális kereskedelmi központokkal szemben a kisvállalkozások jelentős lépéseket kényszerültek tenni, hogy a pandémia időszakában talpon maradhassanak. Az e-kereskedelem szerepének felértékelődése globális nyomást gyakorolt a kkv-kra, hogy ne essenek el a bevételünk nagy részétől. A járványügyi kihívások és korlátozások nem csak a személyes kiszolgálásnál jelentettek akadályt, hanem az áruellátás során is fennakadást okoztak. A tanulmány célja egy nyers és fagyasztott árut forgalmazó családi vállalkozással készített mélyinterjú, és a vevőkörével végzett kérdőíves kutatás keretein belül a húsipari ellátási lánc folytonosságának vizsgálata, valamint a bevételek alakulásának elemzése a koronavírus időszaka alatt. A primer kutatás során egy 47 főből álló bázis válaszainak feldolgozásával, és a mélyinterjú során kapott adatok kiértékelésével fogunk válaszokat adni.

Item Type: Article
Subjects: H Social Sciences / társadalomtudományok > HD Industries. Land use. Labor / ipar, földhasználat, munkaügy > HD1 Industries / ipar > HD13 Processing industry / feldolgozóipar
H Social Sciences / társadalomtudományok > HF Commerce / kereskedelem > HF5001-6182 Business management / üzleti menedzsment
Depositing User: Zsolt Baráth
Date Deposited: 06 Apr 2022 14:30
Last Modified: 10 Feb 2023 11:52
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/140418

Actions (login required)

Edit Item Edit Item