REAL

Egyetemi hallgatók tudományos szövegalkotása az oktatói és hallgatói tapasztalatok tükrében

Rási, Szilvia (2021) Egyetemi hallgatók tudományos szövegalkotása az oktatói és hallgatói tapasztalatok tükrében. In: A Magyarságkutató Intézet Évkönyve 2021. Magyarságkutató Intézet, Budapest, pp. 355-377.

[img]
Preview
Text
MKI_053_Evkonyv2021_B5_013.pdf

Download (425kB) | Preview

Abstract

Magyarországon az alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók tanulmányai az általuk írt szakdolgozat, diplomamunka megvédésével zárulnak le; ezzel párhuzamosan viszont a tudományos íráskészségük bizonyítottan nem megfelelő. Ezt egyrészt a korábbi, általános és középiskolai, másrészt a felsőoktatási tanulmányaik eredményezik. A hallgatók tudományos íráskészégének árnyaltabb képe érdekében elengedhetetlen az oktatók és hallgatók tudományos szövegalkotásról alkotott véleményének, tapasztalatainak vizsgálata. Jelen tanulmány egy olyan kérdőíves vizsgálat eredményeit ismerteti, amely az oktatók és hallgatók attitűdjének, tapasztalatának feltárására irányult. A vizsgálatban a kérdőíves módszer alkalmazása mellett tartalomelemző szoftver segíti az eredmények feltárását.

Item Type: Book Section
Uncontrolled Keywords: egyetemi hallgatók; tudományos szövegalkotás; egyetemi oktatók; attitűd
Subjects: L Education / oktatás > LB Theory and practice of education / oktatás elmélete és gyakorlata > LB2300 Higher Education / felsőoktatás
P Language and Literature / nyelvészet és irodalom > P0 Philology. Linguistics / filológia, nyelvészet
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: MTMT SWORD
Date Deposited: 12 Dec 2023 14:39
Last Modified: 12 Dec 2023 14:39
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/182485

Actions (login required)

Edit Item Edit Item