Lukin, Aleksandr and Naumova, Natalia and Bets, Julia (2021) Szokatlan növényi alapanyagok felhasználása egy baromfihús receptben. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (3). pp. 3584-3590. ISSN 0422-9576
|
Text
Wessling+EVIK+31+-+Lukin+-+tudomany-hun.pdf - Published Version Available under License Creative Commons Attribution. Download (143kB) | Preview |
Abstract
Dolgozatunkban a fagyasztva szárított őrölt alma (7%) és brazil diómag (5%) kombinált felhasználásával készült sült baromfitermékek vizsgálati eredményeit mutatjuk be.A recept módosítása olyan töltött húskészítmények előállítását tette lehetővé, amelyek a hagyományoshoz képest előnyösebb fogyasztói tulajdonságokkal bírnak, az illatban alma- és diójegyekkel, enyhén savanykás-édeskés tónussal az ízben és karamell árnyalatokkal a színben. Ezen túlmenően megnövekedett élelmirost-tartalommal, szerves savakkal, fehérjékkel rendelkeznek. Ásványi elemekben gazdagok (Mo, Au, Cu, B, Mn, W, Be, Sn, Fe, Ca, Mg, P). Mindezek a vaj mennyiségének 4%-os csökkenése mellett valósultak meg.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | félkész termékek brojlercsirkék húsából, fagyasztva szárított őrölt alma, brazil dió |
Subjects: | T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > TX Home economics / háztartástan > TX642-TX840 Food sciences / élelmiszertudomány |
Depositing User: | Melinda Danyi |
Date Deposited: | 27 May 2024 13:05 |
Last Modified: | 27 May 2024 13:05 |
URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/195800 |
Actions (login required)
Edit Item |