Items where Subject is "T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > TX Home economics / háztartástan > TX642-TX840 Food sciences / élelmiszertudomány"
Group by: Creators | Item Type Number of items at this level: 297. AAdácsi, Cintia and Kovács, Szilvia and Pusztahelyi, Tünde (2023) Aflatoxin M1 binding by probiotic bacterial cells and cell fractions. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (4). pp. 579-588. ISSN 0139-3006 Afoakwah, N.A. and Zhao, Y. and Dong, Y. (2023) Biological functionality and characteristics of Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tuber extracts. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (1). pp. 12-26. ISSN 0139-3006 Akal, C. and Eminoğlu, G. and Özer, B. (2023) Optimisation of stabiliser usage conditions in oat milk production using response surface methodology. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (1). pp. 143-154. ISSN 0139-3006 Alan, Y. and Yılmaz, N. and Cabuk, M. (2024) Investigation of phenolic contents and in vitro biological activities of Inula helenium subsp. pseudohelenium extracts. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (1). pp. 153-164. ISSN 0139-3006 Amrane, S. and Chaalal, M. and Bouriche, S. and Ydjedd, S. and Rezgui, F. and Amessis-Ouchemoukh, N. and Ouchemoukh, S. (2024) Optimisation of microencapsulation efficiency of propolis phenolic compounds by double emulsion method using response surface methodology. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (1). pp. 34-47. ISSN 0139-3006 Amrane, S. and Chaalal, M. and Bouriche, S. and Ydjedd, S. and Rezgui, F. and Ouchemoukh, S. (2023) Effect of microencapsulation conditions on phenolic compounds and antioxidant activity of propolis using double emulsion solvent evaporation approach. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (4). pp. 601-611. ISSN 0139-3006 Antal, Tamás (2023) Effect of combined drying on the physical properties and bioactive components of ‘Jonathan’ apple (Malus domestica L.). ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (4). pp. 538-549. ISSN 0139-3006 Antal, Tamás (2023) Influence of Two-Stage Drying Methods on the Physical Properties and Drying Characteristics of Sweet Potato Slices. FOOD RESEARCH, 7 (5). pp. 61-77. ISSN 2550-2166 Antal, Tamás (2022) Különböző tárolási körülmények között tárolt zöldség szárítmányok eltarthatósági vizsgálata. Műszaki tudomány az Észak-Kelet magyarországi régióban 2022 : Konferencia előadások kivonatai . MTA TABT Debreceni Területi Bizottság Titkársága, Nyíregyháza. ISBN 978-615-6032-50-8 Antal, Tamás (2023) A szárított fodormenta tárolási tapasztalatai. JELENKORI TÁRSADALMI ÉS GAZDASÁGI FOLYAMATOK, 18 (KSZ). pp. 17-28. ISSN 1788-7593 (nyomtatott); 2676-9867 (elektronikus) Antal, Tamás and Nagy, János (2022) Changes in Physical and Mechanical Properties of Dried Sweet Potatoes During Storage. In: 8ᵗʰ International Scientific Conference on Advances in Mechanical Engineering (ISCAME 2022), 2022. 11. 10. - 2022. 11. 11., Debrecen (Hungary). Antal, Tamás and Nagy, János (2023) A csomagolás és a tárolási körülmények hatása a szárított homoktövis gyümölcs érzékszervi jellemzőire. In: Műszaki Tudomány az Észak-kelet Magyarországi Régióban 2023, 2023.06.08., Szolnok (Magyarország). Arefinejad, A. and Khodadadi, M. and Zeinali, T. and Yousefi, M. (2023) Phenotypic and genotypic evaluation of ESBL- and AmpC-producing Escherichia coli isolated from chicken distributed in Birjand, East of Iran. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (1). pp. 52-60. ISSN 0139-3006 BBai, X. and Gao, H.F. and Li, X. and Li, Y.L. and Lan, M.Z. and Li, L. and Zhao, Z.D. and Li, Z.B. and Wang, J. (2024) The effect of different non-Saccharomyces strains on the flavour characteristics of mead. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (1). pp. 48-60. ISSN 0139-3006 Bai, Y. and Li, X. and Ren, C. and Zheng, X. and Hou, C. and Chen, L. and Zhang, D. (2023) Phosphorylation promoted the glycolytic rate in postmortem meat by tightening the structure of glycogen phosphorylase. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (4). pp. 646-655. ISSN 0139-3006 Balogh, Róbert (2023) Milk and Laboratories in Urban-Rural and State-Society Relations: The Case of Hungary from the Beginning of Wartime Shortages until the Great Depression. HUNGARIAN HISTORICAL REVIEW, 2023 (1). pp. 118-146. ISSN 2063-8647 (print); 2063-9961 (online) Balázs, Bálint (2020) Élelmiszer-önrendelkezés : Cselekvési lehetőségek az élelmiszerszektorban. FORDULAT : TÁRSADALOMELMÉLETI FOLYÓIRAT (27). pp. 82-101. ISSN 1585-0560 (nyomtatott); 2498-9347 (elektronikus) Barkó, Annamária and Csurka, Tamás and Visy, Anna and Tóth, Adrienn and Friedrich, László Ferenc (2022) Az előhűtési és érlelési módok hatása a marhahús minőségi jellemzőire. A HÚS: A MAGYAR HÚSIPAR SZAKMAI FOLYÓIRATA : AZ ORSZÁGOS HÚSIPARI KUTATÓINTÉZET FOLYÓIRATA, 1 (1-2). pp. 6-15. ISSN 1215-0665 Bayram, B. and Türker, P.F. (2024) Dietary iron intake aggravates dyslipidaemia by elevating ferritin levels in patients with insulin resistance and cardiovascular diseases: A cross-sectional study. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (1). pp. 1-11. ISSN 0139-3006 Başyiğit Kılıç, G. and Yalçın, H. and Soyuçok, A. and Sudağıdan, M. (2024) Virulence properties of nisin-resistant bacteria isolated from raw milk and cheese samples. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (2). pp. 188-201. ISSN 0139-3006 Becskei, Zsolt and Paskaš, Snežana and Savić, Mila and Tarić, Elmin and Gáspárdy, András (2023) Looking for Added Value of Milk Products of Autochthonous Sheep Breeds. DANUBIAN ANIMAL GENETIC RESOURCES, 8 (1). pp. 29-36. ISSN 2498-5910 Bene, Zsuzsanna (2023) A palackozást követően történő mikrobiológiai vizsgálatok jelentősége. SZŐLŐ-LEVÉL, 13 (1). pp. 56-60. ISSN 2677-1756 Bene, Zsuzsanna and Oláhné Horváth, Borbála and Kneip, Antal and Balling, Péter (2022) Examination of skin-fermented natural wines. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (3). pp. 3973-3981. ISSN 0422-9576 Bene, Zsuzsanna and Oláhné Horváth, Borbála and Kneip, Antal and Balling, Péter (2022) Héjon erjesztett natúrborok vizsgálata. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (3). pp. 3964-3972. ISSN 0422-9576 Bene, Zsuzsanna and Reisner, Tamás (2023) A polifenol tartalom csökkentési lehetőségei. SZŐLŐ-LEVÉL, 13 (1). pp. 50-55. ISSN 2677-1756 Benedek, Csilla and Veresné Bálint, Márta (2022) Characteristics and uses of propolis. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (3). pp. 4028-4035. ISSN 0422-9576 Benedek, Csilla and Veresné Bálint, Márta (2022) A propolisz jellemzői és felhasználási lehetőségei. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (3). pp. 4020-4027. ISSN 0422-9576 Berenji, Ardestani S. and Ahmadi, Z. and Esfandyari, Ch. (2024) Gamma irradiation effects on microbial and qualitative properties of rosehip (Rosa canina L.) fresh fruit during storage. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (1). pp. 139-152. ISSN 0139-3006 Berisha, K. and Gashi, A. and Mednyánszky, Zs. and Bytyqi, H. and Simon Sarkadi, L. (2023) Nutritional characterisation of homemade beef sausage based on amino acid, biogenic amines, and fatty acid composition. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (3). pp. 439-448. ISSN 0139-3006 Beszédes, Sándor and Dobozi, Réka and Lemmer, Balázs and Jákói, Zoltán Péter (2023) Application of Dielectric Measurement for Monitoring the Efficiency of Enzymatic Processes. In: 29th Symposium on Analytical and Environmental Problems. Szegedi Tudományegyetem, Szeged, pp. 90-94. ISBN 9789633069639 Biró, Barbara and Koren, Dániel and Lichthammer, Adrienn and Veresné Bálint, Márta and Gere, Attila and Kókai, Zoltán (2022) Relationships amongst phenyltiocarbamide sensitivity, body composition, coffee and tea consumption. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (2). pp. 3855-3865. ISSN 0422-9576 Biró, Barbara and Koren, Dániel and Lichthammer, Adrienn and Veresné Bálint, Márta and Gere, Attila and Kókai, Zoltán (2022) A feniltiokarbamid érzékenység összefüggései a testösszetétellel, valamint a kávé- és teafogyasztással. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (2). pp. 3844-3854. ISSN 0422-9576 Borbély, Csaba and Lakner, Zoltán (2023) Fekete hattyúk és fehér rinocéroszok között: szakértői pódiumbeszélgetés a válságokról és válságkezelésről a mai magyar élelmiszergazdaságban. GAZDÁLKODÁS, 67 (5). pp. 460-463. ISSN 0046-5518 Botos, Szilvia and Bíró, Éva and Tóth, Mihály and Szilágyi, Róbert (2021) Termékinformációk szerepe az élelmiszer-választásban - a Debreceni Egyetem hallgatóinak attitűdvizsgálata és a tudatos vásárlást támogató applikációk lehetőségei = The role of food information in choice - attitude analysis of the students at the University of Debrecen and potential applications supporting conscious consumption. EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS, 62 (1). pp. 4-16. ISSN 1786-2434 Botos, Szilvia and Tóth, Mihály and Szilágyi, Róbert (2021) Improving Food Consciousness - Opportunities of Smartphone Apps to Access Food Information. AGRÁRINFORMATIKA / JOURNAL OF AGRICULTURAL INFORMATICS, 12 (1). pp. 1-12. ISSN 2061-862X Brahmi, F. and Achat, S. and Mateos-Aparicio, I. and Sahki, T. and Bedjou, O. and Ben Bara, N. and Benazzouz-Smail, L. and Haddadi-Guemghar, H. and Madani, K. and Boulekbache-Makhlouf, L. (2024) Optimal conditions of ultrasound assisted extraction for potato peel polyphenols and the impact of this by-product on fresh cheese formulation. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (2). pp. 226-236. ISSN 0139-3006 Bugyi, Zs. and Muskovics, G. and Tömösközi, S. (2023) Rethinking precautionary allergen labelling – Threshold doses, risk assessment approaches and analytical implications. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (3). pp. 339-351. ISSN 0139-3006 Burmistrova, Olga and Burmistrov, Eugene and Naumova, Natalya and Lukin, Aleksandr and Betz, Julia (2022) Nyúlhús tápértéke a nagy csalán (Urtica dioica) nyulak takarmányozásában történő felhasználása esetén. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (1). pp. 3807-3817. ISSN 0422-9576 Burmistrova, Olga and Burmistrov, Eugene and Naumova, Natalya and Lukin, Aleksandr and Betz, Julia (2022) The nutritional value of rabbit meat when using stinging nettle (Urtica dioica) in the ration of rabbits. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (1). pp. 3818-3828. ISSN 0422-9576 Bánáti, Diána (2022) Flexitarianism – the sustainable food consumption? ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (3). pp. 4075-4091. ISSN 0422-9576 Bánáti, Diána (2022) Flexitariánus étrend – a fenntartható táplálkozás? ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (3). pp. 4058-4074. ISSN 0422-9576 Bánáti, Diána and Gyimes, Ernő (2022) Terminology of plant-based meat alternatives : A survey among Hungarian food science, food technology and nutrition experts. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4272-4280. ISSN 0422-9576 Bánáti, Diána and Gyimes, Ernő (2022) A növényi alapú hús helyettesítő élelmiszerek szakmailag elfogadható megnevezése : Felmérés magyar élelmiszer-tudományi, -technológiai és táplálkozástudományi szakemberek körében. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4263-4271. ISSN 0422-9576 Bánáti, Diána and Tóth, Orsolya (2023) Tapasztalás és tudomány: az élelmiszer-biztonság rövid története. Az empirikus ismeretek szerepe az élelmiszer-biztonság fejlődésében : I. rész: Őskor és ókor. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (3). pp. 4469-4476. ISSN 0422-9576 Báti, Anikó (2023) Opportunities for Interdisciplinary Research on School Catering. ACTA ETHNOGRAPHICA HUNGARICA, 1 (68). pp. 91-123. ISSN 1216-9803 Báti, Anikó (2023) School Meals on the Menu : Studies on the Practices of Children’s Catering. ACTA ETHNOGRAPHICA HUNGARICA, 68 (1). pp. 1-10. ISSN 1216-9803 Békés, Ferenc (2022) Inside-outside view on the international recognition of cereal research of the Department. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4131-4142. ISSN 0422-9576 Békés, Ferenc (2022) A tanszéki gabonakutatások nemzetközi megítélése "külső-belső" szemmel. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4119-4130. ISSN 0422-9576 CCHHABRA, AASHIMA and Botos, Szilvia (2023) An innovative approach towards sustainability by adopting identification technologies in the food sector - A systematic literature review. AGRÁRINFORMATIKA / JOURNAL OF AGRICULTURAL INFORMATICS, 14 (2). pp. 1-9. ISSN 2061-862X Candeal, T. and Brüggemann, N. and Bruns, H. and Casonato, C. and Diercxsens, C. and García-Herrero, L. and Gil, J.M. and Haglund, Y. and Kaptan, G. and Kasza, G. and Mikkelsen, B.E. and Obersteiner, G. and Pires, I.M. and Swannell, R. and Vainioranta, J. and van Herpen, E. and Vittuari, M. and Watanabe, K. and Sala, S. (2023) Tools, best practices and recommendations to reduce consumer food waste - A compendium. Publications Office of the European Union, Luxembourg. ISBN 9789268050552 Casimiro, L.K.S. and Fonseca, G.G. and Simionatto, S. and Cavenaghi-Altemio, Â.D. and Vilela, D.M. (2023) Physical and microbiological characterisation of artisanal cheese and isolation, identification, and in vitro evaluation of Lactobacillus strains with probiotic potential and antibiotic susceptibility. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 199-208. ISSN 0139-3006 Chaabane ep Zinneddin, Donia and Yakdhane, Asma and Ayari, Emna and Klosz, Katalin and Albert, Krisztina and Gáspár, Igor and Ladányi, Márta and Koris, András and Nath, Arijit (2023) Microencapsulation of extra virgin olive oil by sequential emulsification and freeze drying processes: Effect of wall materials composition and emulsification method : effect of wall materials composition and emulsification method. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 235-244. ISSN 0139-3006 Chaalal, M. and Ydjedd, S. and Chemache, L. and López-Nicolás, R. and Sánchez-Moya, T. and Frontela-Saseta, C. and Ros-Berruezo, G. and Kati, D.E. (2023) Evaluation of the antimicrobial potential of digested and undigested carob phenolic extracts: Impact on selected gut microbiota. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (4). pp. 612-622. ISSN 0139-3006 Chen, W.W. and Wang, L. and Zhou, A.J. and Fan, C. and Zhang, Y.D. (2023) The benefits of intermittent fasting: A review of possible mechanisms on central neurological disorders. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (1). pp. 1-11. ISSN 0139-3006 Clemente, Flavia and Nasuelli, Piero A. and Baggio, Rodolfo (2015) Formal network analysis of a food supply chain system: a case study for the Italian agro-food chains. AGRÁRINFORMATIKA / JOURNAL OF AGRICULTURAL INFORMATICS, 6 (4). pp. 1-16. ISSN 2061-862X Csapó, Zsolt and Péntek, Ádám and Csapóné Riskó, Tünde (2019) Perception and acceptance of cottage cheese made from goat milk – Statistical analysis of an emprical study. AGRÁRINFORMATIKA / JOURNAL OF AGRICULTURAL INFORMATICS, 2019 (10). pp. 53-63. ISSN 2061-862X Csenki, Eszter Zita and Mikulas, V. and Freitag, S. and Fomina, Polina and Hlavatsch, M. and Femenias, A. and Bosman, A. J. and Ruggeri, F. S. and Smirnova, M. and Salentijn, G. and Mizaikoff, Boris and Krska, Rudolf and Scholderer, J. and Kohler, Achim and Kasza, Gyula (2023) Stakeholder assessment for mycotoxin analysis: exploring the demand along the European food supply chain. WORLD MYCOTOXIN JOURNAL, 16 (4). pp. 287-299. ISSN 1875-0710 Csurka, Tamás and Hidas, Karina Ilona and Pásztorné Huszár, Klára (2022) Nagy biológiai értékű állati eredetű melléktermékkel (vérrel) történő dúsítás hatása fagylaltok és jégkrémek állományára = Effect of Enrichment with High Biological Value Animal By-Products (Blood) on Texture of Ice Cream. A HÚS : A HÚSIPAR TUDOMÁNYOS SZAKFOLYÓIRATA, 1 (1-2). pp. 41-44. ISSN 1215-0665 DDalgıç, B. and Demir, N. (2023) Green synthesis of silver nanoparticles using Sorghum bicolor var. technicum seed extract, their characterisation and investigation of biological activities. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (3). pp. 413-425. ISSN 0139-3006 Darshan, D. and Gill, K.B.S. and Gill, P.P.S. and Singh, H. (2024) Influence of preharvest fungicides on decay incidence and fruit quality of mango fruits during storage. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (2). pp. 305-315. ISSN 0139-3006 Dernóczy, Adrienn and Keller, Veronika (2017) Klaszterképzés evési magatartás alapján : Fókuszban a generációk. VEZETÉSTUDOMÁNY, 48 (3). pp. 28-38. ISSN 0133-0179 Devosa, Iván (2024) A szupermarketek promóciói Nyugat-Svédországban összeegyeztethetetlenek a skandináv táplálkozási ajánlásokkal. MULTIDISZCIPLINÁRIS EGÉSZSÉG ÉS JÓLLÉT, 2 (1). pp. 51-52. ISSN 2939-8150 Dobozi, Réka and Jákói, Zoltán Péter and Beszédes, Sándor (2024) Dielectric Monitoring of Microwave Extraction Processes. ANALECTA TECHNICA SZEGEDINENSIA, 18 (1). pp. 7-10. ISSN 2064-7964 Dobozi, Réka and Jákói, Zoltán Péter and Csanádi, József and Beszédes, Sándor (2023) Investigating the Acid- and Enzyme-Induced Coagulation of Raw Milk Using Dielectric and Rheological Measurements. APPLIED SCIENCES, 13 (10). pp. 1-12. ISSN 2076-3417 Dávid, Ákos and Gombkötő, Csilla and Gombkötő, Nóra (2023) A COVID-19 hatása a bioélelmiszer-fogyasztásra Magyarországon. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 64 (2). pp. 120-137. ISSN 1416-647X EElayan, Majd and Tóth, Adrienn and Enkhbold, Munkhnasan and Friedrich, László Ferenc and Németh, Csaba (2021) The effect of ascorbic acid on liquid egg. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 62 (Ksz 3). pp. 34-39. ISSN 1416-647X Erinç, H. and Taştanoğlu, F.B. (2024) Utilisation of hazelnut-derived oleosomes in liquid margarine formulation: An investigation into stability and functional enhancement. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (1). pp. 127-138. ISSN 0139-3006 FFan, H. and Nie, A.Z. and Ge, Y.J. and Weng, L. and Gao, Y. and Chen, F. and Shen, H.J. (2024) Influencing factors of plant habitat, phenophase, and organ on the essential oil composition of Agastache rugosa. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (1). pp. 61-70. ISSN 0139-3006 Farkas, Csaba and Fenyvesi, László and Petróczki, Károly (2021) Comparison of the mechanical fatigue indices of Golden Delicious apples and Packham pears. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (2). pp. 3479-3492. ISSN 0422-9576 Farkas, Csaba and Fenyvesi, László and Petróczki, Károly (2021) Golden Delicious almák és Packham körték mechanikai kifáradási mutatóinak összehasonlítása. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (2). pp. 3465-3478. ISSN 0422-9576 Farkas, Noémi Dóra (2023) Milyen jövője van a személyre szabott élelmiszereknek? ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (2). pp. 4425-4434. ISSN 0422-9576 Farkas, Noémi Dóra and Kiss, Marietta (2021) Az élelmiszeripari nanotechnológia fogyasztói elfogadása. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (3). pp. 3542-3553. ISSN 0422-9576 Farkas, Noémi Dóra and Kiss, Marietta (2021) Consumer acceptance of food nanotechnology. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (3). pp. 3554-3565. ISSN 0422-9576 Fekete, László and Szakos, Dávid and Kunszabó, Atilla and Kasza, Gyula (2023) Élelmiszerbiztonsági és minőségi garancia : a kiváló minőségű élelmiszer tanúsító védjegy fogyasztói megítélése. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 64 (2). pp. 5-14. ISSN 1416-647X Felkai, Beáta Olga and Kuti, Beatrix Adrienn (2022) Az élelmiszeripar helyzete és fejlesztési irányai. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4245-4253. ISSN 0422-9576 Felkai, Beáta Olga and Kuti, Beatrix Adrienn (2022) Situation and development trends of the food industry. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4254-4262. ISSN 0422-9576 Feng, Y. and Li, G.X. and Hu, T.T. and Deng, W.B. and Yang, H.L. and Wu, X.T. and Zheng, X.J. (2024) Inhibitory activity and molecular mechanism of the total alkaloids of Dendrobium officinale Kimura et Migo against cholesterol esterase. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (2). pp. 202-213. ISSN 0139-3006 Folinas, Dimitrios K and Aidonis, Dimitrios and Karayannakidis, Panayotis (2015) Greening the canned peach production. AGRÁRINFORMATIKA / JOURNAL OF AGRICULTURAL INFORMATICS, 6 (1). pp. 24-39. ISSN 2061-862X Furulyás, Diána and Szalóki-Dorkó, Lilla and Stégerné Máté, Mónika and Stefanovits-Bányai, Éva (2024) Enrichment of apple juice with antioxidant-rich elderberry (Sambucus nigra L) pomace extract. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (2). pp. 327-335. ISSN 0139-3006 Fülöp, Zoltán Ottó (2022) Megfűszerezett élmények a hamburgi Spicy’s Gewürzmuseumban. DANUBIUS NOSTER: AZ EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA TUDOMÁNYOS FOLYÓIRATA, 10 (1-2). pp. 63-78. ISSN 2064-1060 Füzesi, István and Csordás, Adrián and Shkodra, Reuf and Felföldi, János (2020) Consumer acceptance of Blockchain-Based Traceability Systems in Food Supply Chains. AGRÁRINFORMATIKA / JOURNAL OF AGRICULTURAL INFORMATICS, 11 (1). pp. 9-23. ISSN 2061-862X Füzesi, István and Herdon, Miklós (2010) IT applications in the quality management of Hungarian meat product chains. AGRÁRINFORMATIKA / JOURNAL OF AGRICULTURAL INFORMATICS, 1 (1). pp. 19-29. ISSN 2061-862X Füzesi, István and Lengyel, Péter and Felföldi, János (2018) Significance of food industry trademarks and product traceability from a customer perspective. AGRÁRINFORMATIKA / JOURNAL OF AGRICULTURAL INFORMATICS, 9 (2). pp. 66-75. ISSN 2061-862X Füzesi, István and Lengyel, Péter and Vargáné Csobán, Katalin and Szilágyi, Róbert (2016) Analysis of ICT Support in Hungarian Meat Sector. AGRÁRINFORMATIKA / JOURNAL OF AGRICULTURAL INFORMATICS, 7 (2). pp. 60-69. ISSN 2061-862X GGaceu, Liviu and Gadei, Georgiana and Oprea, Oana Bianca (2014) Methodology for analyzing EU-conform label information content of meat products in Romania. AGRÁRINFORMATIKA / JOURNAL OF AGRICULTURAL INFORMATICS, 5 (1). pp. 18-26. ISSN 2061-862X Gere, Attila and Kókai, Zoltán (2024) Wine Descriptive Sensory Profiling. In: Wine Analysis and Testing Techniques. Springer US, New York, NY, pp. 145-169. Gergely, Szilveszter (2022) „Ahogy a csillag megy az égen” – egy infravörös fényírda élete. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4213-4223. ISSN 0422-9576 Gergely, Szilveszter (2022) ”Like stars are moving in the sky” – life of an infrared photographic studio. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4224-4234. ISSN 0422-9576 Gulyás, Pálma and Bálint, Melinda and Kókai, Zoltán (2022) Húsromlás nyomon követésének fogyasztói érzékszervi lehetőségei = Meat Spoilage Monitoring Through Consumer Sensory Methods. A HÚS : A HÚSIPAR TUDOMÁNYOS SZAKFOLYÓIRATA, 1 (1-2). pp. 29-33. ISSN 1215-0665 Gyimes, Ernő (2023) Sportélelmiszerek: honnan hová? [Sports foods: from where to where?]. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (4). pp. 4518-4539. ISSN 0422-9576 Góg, Angéla (2023) A jövő asztala – menza. In: Menzadimenziók. A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 325-339. ISBN 9789635670727 HHabibi, R. and Khosrowshahi, Asl A. and Roufegarinejad, L. and Zomorodi, S. and Asefi, N. (2024) Production of fresh cheese analogues; the impact of soy protein isolate and oat germ powder. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (1). pp. 82-97. ISSN 0139-3006 Hajas, Lívia and Tihanyi, Dóra and Juhász, Réka (2023) Növényi tejhelyettesítő italok fejlesztése lencséből (Lens culinaris L.). ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (2). pp. 4451-4459. ISSN 0422-9576 Hajdinák, Péter and Szarka, András (2022) Cell death in plant protection: improving the security of food supply by the means of molecular biology. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4240-4244. ISSN 0422-9576 Hajdinák, Péter and Szarka, András (2022) Sejthalál a növényvédelemben: az élelmiszer-ellátás biztonságának növelése molekuláris biológiai módszerekkel. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4235-4239. ISSN 0422-9576 Hann, Magda and Hayes, Catherine V. and Lacroix-Hugues, Virginie and Touboul Lundgren, Pia and McNulty, Cliodna and Syeda, Rowshonara and Eley, Charlotte and Teixeira, Paula and Gennimata, Dimitra and Truninger, Mónica and Knøchel, Susanne and Münter, Lars and Allison, Rosalie and Fehér, Ágnes and Izsó, Tekla and Kunszabó, Atilla and Kasza, Gyula and Demirjian, Alicia (2023) Evidence-based health interventions for the educational sector: Application and lessons learned from developing European food hygiene and safety teaching resources. FOOD CONTROL, 143. ISSN 0956-7135 Hegyi, Judit and Troján, Szabolcs and Kacz, Károly and Miklósné Varga, Anita and Szalka, Éva (2023) A magyar élelmiszeripari vállalkozások pénzügyi helyzetének fenntarthatósági szempontú vizsgálata 2017 és 2021 között. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 64 (2). pp. 93-119. ISSN 1416-647X Hidas, Karina Ilona and Nyulasné Zeke, Ildikó Csilla and Tóth, Adrienn and Visy, Anna and Barkó, Annamária and Horváth-Mezőfi, Zsuzsanna and Majzinger, Koppány and Friedrich, László Ferenc and Németh, Csaba (2022) Teljes tojáslé reológiai, kalorimetrikus és funkcionális tulajdonságainak változása a fagyasztás során. A HÚS: A MAGYAR HÚSIPAR SZAKMAI FOLYÓIRATA : AZ ORSZÁGOS HÚSIPARI KUTATÓINTÉZET FOLYÓIRATA, 1 (1-2). pp. 45-50. ISSN 1215-0665 Hidas, Karina Ilona and Németh, Csaba and Visy, Anna and Barkó, Annamária and Horváth-Mezőfi, Zsuzsanna and Tóth, Adrienn and Nguyen, Lien and Nyulasné Zeke, Ildikó Csilla (2021) Krioprotektív anyagok alkalmazásának hatása fagyasztott-felengedtetett tojássárgájából készült majonézek technofunkciós tulajdonságaira. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 62 (Ksz 3). pp. 46-61. ISSN 1416-647X Horváth, Brigitta and Peles, Ferenc Árpád and Gasparikné Reichardt, Judit and Pocklán, Edit and Sipos, Rita and Erős, Ágnes and Petróczki, Flóra Mária and Szűcs, Kata Dorina and Albert, Ervin and Micsinai, Adrienn (2021) Investigation of the antibiotic resistance of staphylococcus species isolated from foods. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (2). pp. 3372-3382. ISSN 0422-9576 Horváth, Brigitta and Peles, Ferenc Árpád and Gasparikné Reichardt, Judit and Pocklán, Edit and Sipos, Rita and Erős, Ágnes and Petróczki, Flóra Mária and Szűcs, Kata Dorina and Albert, Ervin and Micsinai, Adrienn (2021) Élelmiszerekből izolált staphylococcus fajok antibiotikum rezisztencia vizsgálata. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (2). pp. 3361-3371. ISSN 0422-9576 Huszka, Péter and Keller, Veronika (2024) Civil szervezetek Magyarországon az élelmiszer-pazarlás ellen. CIVIL SZEMLE, 20 (4). pp. 31-49. ISSN 1786-3341 JJakucs, Levente and Óré-Sütő, Berta Vanda (2022) Initial microbiological experience in small-scale fruit beer product development. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (2). pp. 3877-3887. ISSN 0422-9576 Jakucs, Levente and Óré-Sütő, Berta Vanda (2022) Kisüzemi gyümölcsös sör termékfejlesztésének kezdeti mikrobiológiai tapasztalatai. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (2). pp. 3866-3876. ISSN 0422-9576 Jancsó, E. Katalin (2024) Kuti, Klára: Rend és rendetlenség Bornemissza Anna asztalánál. Táplálkozás és háztartásvezetés az erdélyi fejedelmi udvarban [Order and Disorder at the Table of Anna Bornemissza. Nutrition and Housekeeping at the Princely Court of Transylvania]. ACTA ETHNOGRAPHICA HUNGARICA, 68 (1). pp. 255-259. ISSN 1216-9803 (print); 1588-2586 (online) Jákói, Zoltán Péter and Lemmer, Balázs and Dobozi, Réka and Hodúr, Cecilia and Beszédes, Sándor (2023) Dielectric Monitoring in Certain Lignocellulosic Biomass Utilization Processes. In: 29th Symposium on Analytical and Environmental Problems. Szegedi Tudományegyetem, Szeged, pp. 31-35. ISBN 9789633069639 Józsa, Kata and Vitális, Flóra and Kovács, Zoltán and Zsarnóczay, Gabriella (2022) Marhahús sertéshússal történő hamisításának kimutatása spektroszkópiás módszerekkel (1. rész). A HÚS: A MAGYAR HÚSIPAR SZAKMAI FOLYÓIRATA : AZ ORSZÁGOS HÚSIPARI KUTATÓINTÉZET FOLYÓIRATA, 1 (1-2). pp. 16-21. ISSN 1215-0665 KKadi, A. and Boudries, H. and Bachir-bey, M. and Teffane, M. and Taibi, A. and Arroul, Y. and Boulekbache-Makhlouf, L. (2023) Optimisation of ultrasound-assisted extraction of carotenoids and antioxidant activity from Citrus reticulata Blanco peels (Wilking mandarin). ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (3). pp. 378-389. ISSN 0139-3006 Kahraman, S. and Demircan, H. and Sarioglu, K. and Demircan, S. and Oral, R.A. (2023) Investigation of the effects of some wall materials and encapsulation techniques on the microencapsulation of olive leaf extract. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (3). pp. 390-400. ISSN 0139-3006 Kapcsándi, Viktória and Hanczné Lakatos, Erika (2021) Gyümölcsjoghurtok eltarthatóságának vizsgálata az ízesítőanyagok kezeléseinek függvényében. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (1). pp. 3293-3303. ISSN 0422-9576 Kapcsándi, Viktória and Hanczné Lakatos, Erika (2021) Investigation of the shelf life of fruit yogurts as a function of the treatment of flavoring substances. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (1). pp. 3304-3314. ISSN 0422-9576 Kapronczai, István and Udovecz, Gábor (2023) A magyar élelmiszer-gazdaság fejlesztésének stratégiai dilemmái. GAZDÁLKODÁS, 67 (5). pp. 398-409. ISSN 0046-5518 Kasza, Gyula and Barna, Sarolta and Mikulás, Viktória and Kunszabó, Atilla and Fekete, László and Szakos, Dávid (2023) Minőségorientáció az élelmiszervásárlói döntésekben a kiváló minőségű élelmiszer védjegyrendszert támogató fogyasztói kutatások alapján. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 64 (Ksz 1). pp. 169-180. ISSN 1416-647X Kasza, Gyula and Csenki, Eszter Zita and Szakos, Dávid and Izsó, Tekla (2022) The evolution of food safety risk communication: Models and trends in the past and the future. FOOD CONTROL, 138. No.-109025. ISSN 0956-7135 Kasza, Gyula and Izsó, Tekla and Kunszabó, Atilla and Szakos, Dávid and Lénárt, István and Békefi, Emese and Vongxay, Khamphouth and Popp, József and Oláh, Judit and Lakner, Zoltán and Widya Satya, Nugraha and Bognár, Lajos and Süth, Miklós (2024) Consumer knowledge, attitudes, and behaviour regarding food safety – A perspective from Laos. HELIYON, 10 (9). No.-e29725. ISSN 2405-8440 Kasza, Gyula and Izsó, Tekla and Langsrud, Solveig and Vrbos, Domagoj and Veflen, Nina and Ueland, Øydis and Scholderer, Joachim and Münter, Lars and Csenki, Eszter and Szakos, Dávid and Ramsay, James and Süth, Miklós (2024) Institutional Food Safety Risk Communication – A Self-evaluation Tool and its Interpretation. TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, 150. No.-104594. ISSN 0924-2244 Kasza, Gyula and Izsó, Tekla and Szakos, Dávid and Widya Satya, Nugraha and Tamimi, Masagus Haidir and Süth, Miklós (2023) Insects as food - Changes in consumers’ acceptance of entomophagy in Hungary between 2016 and 2021. APPETITE, 188. ISSN 0195-6663 Kasza, Gyula and Kunszabó, Atilla and Mikulás, Viktória and Dorkó, Annamária and Szakos, Dávid (2023) Fogyasztói élelmiszerhulladék-csökkentési programok Európában. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (2). pp. 4435-4450. ISSN 0422-9576 Kasza, Gyula and Oláh, Judit and Popp, József and Lakner, Zoltán and Fekete, László and Pósa, Enikő and Widya Satya, Nugraha and Szakos, Dávid (2024) Food miles on the shelves: the share of local food products in the Hungarian retail sector. AGRICULTURAL AND FOOD ECONOMICS, 12 (1). ISSN 2193-7532 Kasza, Gyula and Szabó, Erika and Izsó, Tekla and Ózsvári, László (2023) How Many Hungarian Consumers Choose Lactose- and Gluten-Free Food Products Even When They Do Not Necessarily Need to? FOODS, 12 (21). ISSN 2304-8158 Kasza, Gyula and Veflen, Nina and Scholderer, Joachim and Münter, Lars and Fekete, László and Csenki, Eszter Zita and Dorkó, Annamária and Szakos, Dávid and Izsó, Tekla (2022) Conflicting Issues of Sustainable Consumption and Food Safety: Risky Consumer Behaviors in Reducing Food Waste and Plastic Packaging. FOODS, 11 (21). No.-3520. ISSN 2304-8158 Kaçar, S. and Başhan, M. and Keskin, C. (2023) Fatty acid compositions of colostrum and mature breast milk in Turkey (Mardin). ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 330-337. ISSN 0139-3006 Kerekes, Kata and Csorba, Szilveszter and Ambrus, Árpád (2021) Chronic aflatoxin M1 exposure of Hungarian consumers. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (2). pp. 3402-3420. ISSN 0422-9576 Kerekes, Kata and Csorba, Szilveszter and Ambrus, Árpád (2021) A magyar fogyasztók krónikus aflatoxin M1 expozíciója. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (2). pp. 3383-3401. ISSN 0422-9576 Kocsis, Éva and Feith, Helga Judit (2023) A complex study of obesity and cardiometabolic risk factors in the Hungarian-speaking population of the Carpathian Basin, with a focus on the Roma minority. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 245-257. ISSN 0139-3006 Korcz, Evelin and Varga, László and Kerényi, Zoltán (2021) Characterization of Serratia species and qualitative detection of Serratia marcescens in raw and pasteurized milk by an analytical method based on polymerase chain reaction. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (2). pp. 3453-3464. ISSN 0422-9576 Korcz, Evelin and Varga, László and Kerényi, Zoltán (2021) Serratia fajok jellemzése, valamint Serratia marcescens kvalitatív kimutatása nyers és pasztőrözött tejből polimeráz láncreakción alapuló vizsgálati módszerrel. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (2). pp. 3441-3452. ISSN 0422-9576 Kormosné Bugyi, Zsuzsanna and Muskovics, Gabriella and Schall, Eszter and Török, Kitti and Hajas, Lívia and Scherf, Katharina and Xhaferaj, Majlinda and Koehler, Peter and Schoenlechner, Regine and D’Amico, Stefano and Poms, Roland and Tömösközi, Sándor (2022) Klasszikus témák új megvilágításban: a glutén mint speciális élelmiszerbiztonsági és analitikai kihívás. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4180-4189. ISSN 0422-9576 Kormosné Bugyi, Zsuzsanna and Muskovics, Gabriella and Schall, Eszter and Török, Kitti and Hajas, Lívia and Scherf, Katharina and Xhaferaj, Majlinda and Koehler, Peter and Schoenlechner, Regine and D’amico, Stefano and Poms, Roland and Tömösközi, Sándor (2022) Classics in a new perspective: gluten as a special food safety and analytical challenge. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4190-4198. ISSN 0422-9576 Kovács, Tamás and Botos, Szilvia and Felföldi, János (2023) What does digital transformation do in agriculture? A systematic literature review of Agri-food sector's digitalisation. AGRÁRINFORMATIKA / JOURNAL OF AGRICULTURAL INFORMATICS, 14 (2). pp. 26-42. ISSN 2061-862X Kulhankova, M. and Prusova, B. and Licek, J. and Kumsta, M. and Baron, M. (2023) Impact of technological operations on oxygen consumption during wine production. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 281-293. ISSN 0139-3006 Kumari, J. and Pooja, Nikhanj (2023) Optimisation of edible coating conditions using statistical Response Surface Methodology for shelf life extension of fresh-cut guava. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 163-176. ISSN 0139-3006 Kumšta, M. and Helmová, T. and Štůsková, K. and Baroň, M. and Průšová, B. (2023) HPLC/HILIC determination of biogenic amines in wines produced by different winemaking technologies. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 209-219. ISSN 0139-3006 Kunszabó, Atilla and Süth, Miklós and Szakos, Dávid and Kasza, Gyula (2023) Élelmiszerhulladékok elkülönített gyűjtése: az új rendszer felhasználói szempontú elemzése. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 64 (Ksz 1). pp. 147-155. ISSN 1416-647X Kuti, Beatrix Adrienn and Horacsek, Márta and Szakos, Dávid and Kasza, Gyula (2021) Regulation of nutrition labeling of foods in the European Union and Hungary : A historical review from the beginning to the present day. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (1). pp. 3281-3292. ISSN 0422-9576 Kuti, Beatrix Adrienn and Horacsek, Márta and Szakos, Dávid and Kasza, Gyula (2021) Élelmiszerek tápérték jelölésének szabályozása az Európai Unióban és Magyarországon : Történeti áttekintés a kezdetektől napjainkig. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (1). pp. 3269-3280. ISSN 0422-9576 Kőszegi, Kornélia and Végvári, György and Stefanovitsné Bányai, Éva and Békássyné Molnár, Erika and Maráz, Anna (2023) Influence of the harvesting seasons on the polyphenol composition and antimicrobial activity of stinging nettle (Urtica dioica L.) extracts. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (4). pp. 589-600. ISSN 0139-3006 LLabidi, Sabrine and Jánosity, Anna and Yakdhane, Asma and Eya, Yakdhane and Surányi, Botond Bendegúz and Kiskó, Gabriella (2023) Effects of pH, sodium chloride, and temperature on the growth of Listeria monocytogenes biofilms. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 270-280. ISSN 0139-3006 Lelovics, Zsuzsanna (2017) A rendszeres reggelizés mint szokáskialakítás és értékközvetítés a középiskolás korosztályban = Regular breakfast as a knowledge and habit forming among students in sec-ondary education. EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS, 58 (1). pp. 5-14. ISSN 1786-2434 Lendvai, Edina (2021) Assessing packaging-related knowledge on the basis of a quantitative study. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (3). pp. 3575-3583. ISSN 0422-9576 Lendvai, Edina (2021) A csomagolással kapcsolatos ismeretek felmérése egy kvantitatív kutatás alapján. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (3). pp. 3566-3574. ISSN 0422-9576 Li, L. and Wang, L.T. and Wang, Y.H. and Xu, J.W. and He, X.J. (2024) The total saponins from Chinese onion exert pronounced anti-hypercholesterolaemia activity in mice. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (2). pp. 257-269. ISSN 0139-3006 Lin, J.J. and Meng, Q.H. and Wu, Z.F. and Pei, S.Y. and Tian, P. and Huang, X. and Qiu, Z.Q. and Chang, H.J. and Ni, C.Y. and Huang, Y.Q. and Li, Y. (2023) Nondestructive detection of mango soluble solid content in hyperspectral imaging based on multi-combinatorial feature wavelength selection. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (3). pp. 401-412. ISSN 0139-3006 Liu, X. and Li, Y. and Chen, J. and He, D. and Li, H. and Wu, K. (2023) Visualisation of Phyllanthus emblica L. quality using E-nose, HS-SPME/GC-MS, and spectrophotometric methods with chemometrics. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (3). pp. 426-438. ISSN 0139-3006 Lugasi, Andrea (2023) Tropane alkaloids in food – real and perceived risks. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (1). pp. 4317-4336. ISSN 0422-9576 Lugasi, Andrea (2023) Tropán alkaloidok előfordulása élelmiszerekben - valós és vélt kockázatok. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (1). pp. 4295-4316. ISSN 0422-9576 Lugasi, Andrea and Kiss, Kornélia (2024) Élelmiszer-biztonsági kockázatok a globalizálódó turizmus és vendéglátás árnyékában = Food safety risks in the shadow of globalized tourism and hospitality. SCIENTIA ET SECURITAS, 5 (1). pp. 31-40. ISSN 2732-2688 Lukin, Aleksandr (2021) Funkcionális célú majonéz szószok gyártási technológiájának kutatás-fejlesztése. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (1). pp. 3315-3320. ISSN 0422-9576 Lukin, Aleksandr (2021) Research and development of production technology for mayonnaise sauce of functional purpose. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (1). pp. 3321-3326. ISSN 0422-9576 Lukin, Aleksandr and Babina, Olga and Pirozhinsky, Sergey (2022) Effect of a compound bio-preservative on microbiological indicators and shelf life of fresh pork chops. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (2). pp. 3937-3945. ISSN 0422-9576 Lukin, Aleksandr and Babina, Olga and Pirozhinsky, Sergey (2022) Összetett bio-tartósítószer hatása a friss sertéskaraj mikrobiológiai mutatóira és eltarthatóságára. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (2). pp. 3928-3936. ISSN 0422-9576 Lukin, Aleksandr and Ganenko, Sergei and Ganenko, Dmitry (2023) Pastas Quality Evaluation with Addition of Soy Okara [Szója okara hozzáadásával készült tészták minőségi analízise]. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (4). pp. 4557-4565. ISSN 0422-9576 Lukin, Aleksandr and Naumova, Natalia and Bets, Julia (2021) Szokatlan növényi alapanyagok felhasználása egy baromfihús receptben. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (3). pp. 3584-3590. ISSN 0422-9576 Lukin, Aleksandr and Naumova, Natalia and Bets, Julia (2021) Use of unconventional plant raw material in poultry meat recipe. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (3). pp. 3591-3597. ISSN 0422-9576 Luzics, Sz. and Tóth, Á. and Barna, T. and Szabó, E. and Nagy, I. and Horváth, B. and Nagy, I. and Varecza, Z. and Bata-Vidács, I. and Kukolya, J. (2023) Cloning, expression, and biochemical characterisation of a novel endomannanase from Thermobifida alba. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (3). pp. 502-519. ISSN 0139-3006 László, Veronika and Szakos, Dávid and Csizmadiáné Czuppon, Viktória and Kasza, Gyula (2024) Consumer trust in local food system – An empirical research in Hungary. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (1). pp. 165-174. ISSN 0139-3006 MMajoros, Réka and Szedljak, Ildikó (2023) Rovarőrleménnyel dúsított gluténmentes kölestészták fejlesztése, kémiai és érzékszervi minősítése. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (3). pp. 4477-4489. ISSN 0422-9576 Majzinger, Koppány and Hidas, Karina Ilona and Visy, Anna and Barkó, Annamária and Horváth-Mezőfi, Zsuzsanna and Friedrich, László Ferenc and Jónás, Gábor (2022) HHP-kezelés hatása mangalicahúsok és -szalonnák minőségi jellemzőire. A HÚS: A MAGYAR HÚSIPAR SZAKMAI FOLYÓIRATA : AZ ORSZÁGOS HÚSIPARI KUTATÓINTÉZET FOLYÓIRATA, 1 (1-2). pp. 34-40. ISSN 1215-0665 Maszlag, Annamária and Mayer, Lívia and Fritz, Réka and Fritz, Péter (2023) A BCAA táplálkozás-élettani hatásai, szerepe a sporttáplálkozásban és a klinikumban = Nutritional effects of BCAA, their role in sports nutrition and clinical practice. recreation, 13 (2). pp. 4-8. ISSN 2064-4981 Mata, F. and Dos-Santos, M. (2023) Attitudes, perceptions, and trends of honey consumption in Portugal. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (1). pp. 82-90. ISSN 0139-3006 Mednyánszky, Zsuzsanna and Csóka, Mariann and Szabó, Erika (2023) Alternatív növényi eredetű fehérjeforrások vizsgálata. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (3). pp. 4490-4502. ISSN 0422-9576 Mihalkó, József and Szepesi-Bencsik, Dóra and Zsarnóczay, Gabriella and Friedrich, László Ferenc (2022) Comparison of raw materials for meat products. PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES, 18 (1). pp. 15-31. ISSN 1786-335X Mihály-Langó, Bernadett and Ács, Katalin and Berényi, Attila and Marótiné Tóth, Klára and Táborosiné Ábrahám, Zsuzsanna and Gáll, Tibor and Ács, Péterné Erika (2023) Rheological properties and characterisation of some bioactive components in flours made of different coloured sweet potato (Ipomoea batatas L.) genotypes. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (4). pp. 570-578. ISSN 0139-3006 Mohammed, F.S. and Sevindik, M. and Uysal, I. (2023) Total phenolic, flavonoid, protein contents and biological activities of wild mustard. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (3). pp. 449-457. ISSN 0139-3006 Molnár, Judit and Vasas, Dávid and Kalocsai, Renátó and Szakál, Tamás and Mukhtar, H. Ahmed (2022) Egysejt-fehérje előállítása állati takarmányozáshoz fermentációs biotechnológiával. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (2). pp. 3888-3895. ISSN 0422-9576 Molnár, Judit and Vasas, Dávid and Kalocsai, Renátó and Szakál, Tamás and Mukhtar, H. Ahmed (2022) Production of Single Cell Protein by the fermentation biotechnology for Animal Feeding. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (2). pp. 3896-3903. ISSN 0422-9576 Molnár, Judit and Vasas, Dávid and Mukhtar, Ahmed (2023) Comparative Analysis of Flexitarian, Vegetarian and Vegan Diets: A Review. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (1). pp. 4382-4389. ISSN 0422-9576 Molnár, Judit and Vasas, Dávid and Mukhtar, Ahmed (2023) A flexitáriánus, vegetáriánus és vegán étrendek összehasonlító elemzése. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (1). pp. 4374-4381. ISSN 0422-9576 Mouzai, A. and Kheroufi., A. and Afoutni, L. and Louaer, W. and Zidoune, M.N. (2023) Optimisation of spray drying parameters using mixed flow in whey powder production using response surface methodology (RSM). ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 220-234. ISSN 0139-3006 Muskovics, G. and Tömösközi, S. and Bugyi, Zs. (2023) Investigation of the effects of sample preparation on gluten quantitation in rye and barley flours. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (1). pp. 73-81. ISSN 0139-3006 Máté, Domicián and Oláh, Judit and Erdei, Edina and Estiyanti, Ni Made and Bács, Zoltán and Kovács, Sándor (2022) The impacts of sustainable industrial revolution (IR) on the profitability of Hungarian food companies. FRONTIERS IN SUSTAINABLE FOOD SYSTEMS, 6. ISSN 2571-581X Máté, Zoltán and Pólya, Éva and Oravecz, Titanilla Éva (2023) Az élelmiszerfogyasztói magatartás változásai a gazdasági viharok közepén: Fiatal felnőttek perspektívája a 2020-2023-as időszakban. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 64 (Ksz 1). pp. 25-37. ISSN 1416-647X NNagy, Andrea Magda and Darida, Zsuzsa and Konka, Boglárka (2024) A háztartások élelmiszer-hulladék kezelésének és a tervezett viselkedés elméletének keresztmetszete a szakirodalomban = Cross-section of the food waste management and the “theory of planned behaviour” model in the literature. E-CONOM, 13 (1). pp. 45-72. ISSN 2063-644X Nagy, Vivien and Diósi, Gerda (2021) Using brewer’s spent grain as a byproduct of the brewing industry in the bakery industry. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (1). pp. 3339-3350. ISSN 0422-9576 Nagy, Vivien and Diósi, Gerda (2021) A sörtörköly, mint söripari melléktermék sütőiparban történő alkalmazása. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (1). pp. 3327-3338. ISSN 0422-9576 Naumova, Natalya and Lukin, Aleksandr and Velisevich, Evgenii and Minashina, Irina and Pirozhinsky, Sergey and Eremina, Yulia (2022) Bogyós és más gyümölcs nyersanyagok hamisításáról. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (1). pp. 3734-3739. ISSN 0422-9576 Naumova, Natalya and Lukin, Aleksandr and Velisevich, Evgenii and Minashina, Irina and Pirozhinsky, Sergey and Eremina, Yulia (2022) On adulteration of fruit and berry raw materials. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (1). pp. 3740-3745. ISSN 0422-9576 Naumova, Natalya and Lukin, Aleksandr and Velisevich, Evgenii and Rodionova, Irina and Pirozhinsky, Sergey and Eremina, Yulia (2023) Húsiparban alkalmazott összetett fűszerkeverékek minősége. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (1). pp. 4364-4368. ISSN 0422-9576 Naumova, Natalya and Lukin, Aleksandr and Velisevich, Evgenii and Rodionova, Irina and Pirozhinsky, Sergey and Eremina, Yulia (2023) Identification of Quality of Complex Flavour Mixtures Used in Meat Industry. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (1). pp. 4369-4373. ISSN 0422-9576 Nguyen, H.D.T. and Nguyen, L.P.L. and Nguyen, V.D. and Duong, Q.D. and Nguyen, B. Ly (2023) Quality changes of Hoa Loc mangoes (Mangifera indica L.) during storage: Effect of chitosan-based nano-silver film coating. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (3). pp. 352-365. ISSN 0139-3006 Ni, Z.Z. and Li, J. T. and Zhang, S.M. and Dong, Y.W. and Liu, Q.Q. (2023) Construction and functional analysis of nattokinase-producing cucumber obtained by the CRISPR-Cas9 system. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (1). pp. 121-131. ISSN 0139-3006 Ni, Z.Z. and Li, J.T. and Qian, X.Y. and Yong, Y.D. and Lv, W.D. and Wang, Y.N. and Zhang, S.M. and Sun, H.K. and Peng, G. and Shao, Y. and Chen, A.H. (2023) Optimisation of ultrasonic-assisted hot-water extraction conditions of soluble dietary fibre from Lentinula edodes and analysis of its hypolipidaemic and anti-inflammatory properties in STZ-induced diabetic mice. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (4). pp. 558-569. ISSN 0139-3006 Nábrádi, Zsófia and Szakály, Márk Zoltán (2021) Attitudes towards health foods in terms of diet and physical activity. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (3). pp. 3525-3541. ISSN 0422-9576 Nábrádi, Zsófia and Szakály, Zoltán (2021) Egészségvédő élelmiszerek iránti attitűdök a táplálkozás és a fizikai aktivitás vonatkozásában. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (3). pp. 3507-3524. ISSN 0422-9576 Németh-Nagy, Edina Szandra (2014) Differentiation of food spoilage yeast strains of the Yarrowia group by microsatellite polymerase chain reaction fingerprinting. JOURNAL OF UNIVERSAL SCIENCE ONLINE, 1 (1). pp. 6-11. ISSN 2416-0008 OOlfa, O. and Zeineb, J. and Halima, E.H. (2023) Enzymatic hydrolysates from camel colostrum and milk proteins display inhibitory activity toward a key enzyme related to obesity. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (3). pp. 480-489. ISSN 0139-3006 Oliveira, G.d.S. and McManus, C. and Salgado, C.B. and Pires, P.G.d.S. and dos Santos, V.M. (2023) Rice flour coating supplemented with rosemary essential oil to preserve the internal, microbiological, and sensory quality of quail eggs. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 294-304. ISSN 0139-3006 Oravecz, Titanilla Éva and Rimóczi, Csilla and Pólya, Éva (2023) Élelmiszerfogyasztás maradék nélkül: A hazai fogyasztók élelmiszerhulladékokkal kapcsolatos attitűdjének kvalitatív vizsgálata. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 64 (Ksz 1). pp. 13-24. ISSN 1416-647X Ozturkoglu-Budak, S. and Arkadaş, M. and Yıldırım, Z. and Avşar, Y.K. (2023) Assessment of bacteriocin producing Enterococcus faecium HZ as adjunct culture to improve the aroma formation and antimicrobial activity in white-brined cheese. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (3). pp. 469-479. ISSN 0139-3006 PPetrovics, Noémi and Kirchkeszner, Csaba and Patkó, Antónia and Tábi, Tamás and Magyar, Norbert and Kovácsné Székely, Ilona and Szabó, Bálint Sámuel and Nyiri, Zoltán and Eke, Zsuzsanna (2023) Effect of Crystallinity on the Migration of Plastic Additives from Polylactic Acid-Based Food Contact Plastics. FOOD PACKAGING AND SHELF LIFE, 36. pp. 1-11. ISSN 2214-2894 Petróczki, Flóra Mária and Béri, Béla and Peles, Ferenc Árpád (2021) The effect of lactation number and lactation stage on milk yield, on the composition and on the microbiological properties of raw cow milk in a Hungarian dairy farm. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (2). pp. 3431-3440. ISSN 0422-9576 Petróczki, Flóra Mária and Béri, Béla and Peles, Ferenc Árpád (2021) A laktációszám és a laktáció stádium hatása a tejmennyiségre, a nyers tehéntej összetételére és mikrobiológiai tulajdonságaira egy hazai tehenészeti telepen. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (2). pp. 3421-3430. ISSN 0422-9576 Piros, Edina and Fehér, András (2023) Egyetemi hallgatók élelmiszer-vásárlói magatartásának kvalitatív vizsgálata a COVID-19 idején. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (3). pp. 4503-4512. ISSN 0422-9576 Plutzer, Judit (2022) A minőségi élelmiszer előállítás kockázatai a hígtrágya öntözés során. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 63 (Ksz). pp. 181-196. ISSN 1416-647X Prell, Hillevi and Sporre, Cecilia Magnusson (2024) The Swedish School Meal Heritage — Memories of Food, Taste, and Commensality. ACTA ETHNOGRAPHICA HUNGARICA, 68 (1). pp. 229-246. ISSN 1216-9803 (print); 1588-2586 (online) Pálfi, Erzsébet and Molnár, Andrea and Kovács, Andrea and Havas, Anikó and Szűcs, Zsuzsanna (2023) A dietetikus szerepe a klinikai táplálás megvalósításában a legfrissebb szakmai irányelvek alapján. MAGYAR BELORVOSI ARCHIVUM, 76 (1). pp. 26-28. ISSN 0133-5464 RRaimundi, C.V. and Scopel, B.C. and Ito, A.N. and Tribst, A.A.L. and Sehn, G.A.R. and Cavalheiro, D. and Rigo, E. (2023) Impact of pH adjustment on the characteristics of processed cheese from sheep milk and cow milk. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (4). pp. 656-664. ISSN 0139-3006 Reyzov, M. and Eftimov, M. and Gancheva, S. and Todorova, M. and Zhelyazkova-Savova, M. and Tzaneva, M. and Valcheva-Kuzmanova, S. (2024) Aronia melanocarpa fruit juice prevents hepatic impairment in rats subjected to metabolic syndrome. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (2). pp. 270-280. ISSN 0139-3006 Reyzov, M. and Pavlov, D. and Novakovic, M. and Tesevic, V. and Georgieva, A. (2023) The flavonoid fustin exerts anti-inflammatory effect in a model of carrageenan-induced paw oedema. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (1). pp. 155-162. ISSN 0139-3006 Rurik, Imre and Péter, Szabolcs and Bánáti, Diána (2024) A táplálkozástudomány aktuális kihívásai. ORVOSI HETILAP, 165 (13). pp. 483-488. ISSN 0030-6002 Répás, Zoltán and Bakos, Csaba Attila and Hajdú, Ferenc and Buzás-Bereczki, Orsolya and Győri, Zoltán (2023) A Magyar Honvédség élelmezés-ellátásának modernizációs lehetőségei. HONVÉDSÉGI SZEMLE: A MAGYAR HONVÉDSÉG KÖZPONTI FOLYÓIRATA, 151 (5). pp. 103-114. ISSN 2060-1506 Répás, Zoltán and Győri, Zoltán (2022) Determination of the nutrient content of crops from different countries. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (1). pp. 3763-3778. ISSN 0422-9576 Répás, Zoltán and Győri, Zoltán (2022) Különböző országokból származó termések tápanyagtartalmának meghatározása. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (1). pp. 3746-3762. ISSN 0422-9576 Rónavári, Andrea and Kozma, Gábor and Kónya, Zoltán (2023) Mesterséges nanoanyagok az élelmiszeriparban = Artificial nanomaterials in food industry. BIZTONSÁGTUDOMÁNYI SZEMLE, 5 (Klnsz.). pp. 43-53. ISSN 2676-9042 SSaini, Pooja and Kaur, Harneet and Tyagi, Vikrant and Saini, Pawan and Ahmed, Naseer and Dhaliwal, H. S. and Sheikh, Imran (2023) Nutritional value and end-use quality of durum wheat. CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS, 51 (2). pp. 283-294. ISSN 0133-3720 (print), 1788-9170 (online) Saini, Pooja and Kaur, Harneet and Tyagi, Vikrant and Yadav, Ajar Nath and Saini, Pawan and Sharma, Varruchi and Singh, Charan and Dhaliwal, H. S. and Sheikh, Imran (2023) Genetic enhancement of nutritional and end-use quality in bread wheat through alien introgressions from wild relatives. CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS, 51 (2). pp. 295-314. ISSN 0133-3720 (print), 1788-9170 (online) Salgó, András (2022) Traditions and renewals : Commemoration in the 100th anniversary the foundation of Department of Food Chemistry at BME. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4113-4118. ISSN 0422-9576 Salgó, András (2022) Tradíciók és megújulások : Megemlékezés a BME Élelmiszerkémia Tanszék alapításának 100. évfordulóján (a visszatekintő előadás szövege). ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4107-4112. ISSN 0422-9576 Schall, Eszter and Török, Kitti and Szentmiklóssy, Marietta and Németh, Renáta and Tömösközi, Sándor (2022) Development of separation techniques for complex characterization of plant proteins and carbohydrates. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4206-4212. ISSN 0422-9576 Schall, Eszter and Török, Kitti and Szentmiklóssy, Marietta and Németh, Renáta and Tömösközi, Sándor (2022) Elválasztástechnikai módszerek fejlesztése növényi fehérjék és szénhidrátok komplex jellemzésére. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4199-4205. ISSN 0422-9576 Schmidt, Noémi (2021) Acrylamide content of commercially available capsule coffees. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (4). pp. 3686-3692. ISSN 0422-9576 Schmidt, Noémi (2021) Kereskedelmi forgalomban kapható kapszulás kávék akrilamid tartalma. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (4). pp. 3679-3685. ISSN 0422-9576 Semiz, Z. and Kabali, S. and Ertaş Öztürk, Y. (2024) Intuitive eating, diet quality, and nutritional status of vulnerable children living separated from their families: A pilot study. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (2). pp. 316-326. ISSN 0139-3006 Sewak, A. and Singla, N. and Javed, M. and Gill, G.S. (2023) Suitability of pearl millet (Pennisetum glaucum (L.) R. Br.) and sorghum (Sorghum bicolor (L.) Moench) based food products for diabetics. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (3). pp. 366-377. ISSN 0139-3006 Shi, H.J. and Li, X.B. and Yan, Z.M. (2023) A new protocol for radio frequency heating of low-moisture, viscous sauces and its temperature uniformity optimisation. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 259-269. ISSN 0139-3006 Siddiqui, S.A. and Karim, I. and Shahiya, C. and Shityakov, S. and Nugraha, W.S. and Kasza, Gyula (2024) A critical review of consumer responsibility in promoting sustainable cocoa production. CURRENT RESEARCH IN FOOD SCIENCE, 9. No.-100818. ISSN 2665-9271 Siddiqui, Shahida Anusha and Khan, Sipper and Mehdizadeh, Mohammad and Nirmal, Nilesh Prakash and Khanashyam, Anandu Chandra and Fernando, Ito and Jatmiko, Yoga Dwi and Afiyanti, Mufidah and Bansal, Sonia and Adli, Danung Nur and Nagdalian, Andrey Ashotovich and Blinov, Andrey Vladimirovich and Lodygin, Alexey Dmitrievich and Widya Satya, Nugraha and Kasza, Gyula and Walker, Tony R. (2023) Consumer Studies Focus on Prebiotics, Probiotics, and Synbiotics in Food Packaging: a Review. CURRENT FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY REPORTS, 1. pp. 13-29. ISSN 2662-8473 Sikos T, Tamás and Molnár, Dóra (2024) Fast Changes in Food Retailing Due to the Impact of COVID-19. THEORY METHODOLOGY PRACTICE - REVIEW OF BUSINESS AND MANAGEMENT, 20 (1). pp. 55-61. ISSN 1589-3413 (print); 2415-9883 (online) Singla, P. and Sharda, R. and Sharma, S. and Gulati, D. and Pandey, K. and Navprem, S. and Singh, P.K. and Sharma, A. (2023) Variation in physio-chemical attributes and WUE during growth and development of Pak choi (Brassica rapa L. subsp. chinensis L.) under different drip fertigation and mulching treatments. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (3). pp. 458-468. ISSN 0139-3006 Sipiczki, Zoltán and Varga, József (2022) Inflation Dynamics and Food Prices in Hungarian Agricultural Economy. ACTA CAROLUS ROBERTUS, 12 (Ksz). pp. 130-141. ISSN 2062-8269 Soyuçok, A. and Kart, A. and Yalçın, H. and Zeybek, E. and Özkan, O. (2024) Determination of in vitro antimicrobial and antibiofilm activity of Hypericum crenulatum against some food pathogens and its phenolic content. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (1). pp. 12-22. ISSN 0139-3006 Surányi, Botond Bendegúz and Taczmanné Brückner, Andrea and Mohácsiné Farkas, Csilla and Engelhardt, Tekla (2023) Rapid identification of bacteria from agricultural environment using MALDI-TOF MS. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (1). pp. 113-120. ISSN 0139-3006 Szabó, Erika and Jánosi, Anna (2023) Ehető rovarok élelmiszeripari és takarmányozási célú felhasználásának lehetőségei. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (2). pp. 4410-4424. ISSN 0422-9576 Szabó, Erika and Takács, Krisztina (2021) Exploiting the beneficial properties of microalgae for food and feed use. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (4). pp. 3634-3648. ISSN 0422-9576 Szabó, Erika and Takács, Krisztina (2021) Mikroalgák előnyös tulajdonságainak kiaknázása élelmiszeripari és takarmányozási felhasználásra. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (4). pp. 3619-3633. ISSN 0422-9576 Szabó S, András (2021) Minerals in Foodstuffs : Aluminium in foodstuffs. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (4). pp. 3698-3702. ISSN 0422-9576 Szabó S, András (2021) Élelmiszerek ásványi anyag tartalma : Alumínium az élelmiszerekben. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (4). pp. 3693-3697. ISSN 0422-9576 Szakos, Dávid and Izsó, Tekla and Satya Nugraha, Widya and Süth, Miklós and Kasza, Gyula (2023) A rovarfogyasztás elfogadottsága és demográfiai összefüggései Magyarországon. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 62 (Ksz 1). pp. 156-167. ISSN 1416-647X Szakács-Bakonyi, Anikó and Varga, Karolina (2022) Újgenerációs étrend-kiegészítők fejlesztése. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 63 (1). pp. 75-99. ISSN 1416-647X Szakál, Tamás and Péntek, Attila and Vasas, Dávid and Stefanovitsné Bányai, Éva and Varga, Zoltán and Kalocsai, Renátó (2023) A lombtrágyázás hatása a káposztarepce (Brassica Napus L.) antioxidáns státuszára. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (4). pp. 4566-4573. ISSN 0422-9576 Szalai, Klaudia and Fehér, Helga and Tempfli, Károly (2023) A hús és ezen belül a baromfihús fogyasztását és vásárlását befolyásoló főbb tényezők felmérése. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 64 (2). pp. 31-50. ISSN 1416-647X Szendi, Katalin and Murányi, Edit and Németh, Balázs (2024) Ketogén diéta: félrevezetők lennének a tudományos vizsgálatok eredményei? ORVOSI HETILAP, 165 (7). pp. 260-264. ISSN 0030-6002 Szentmiklóssy, Marietta and Jaksics, Edina and Farkas, Alexandra and Pusztai, Éva and Kemény, Sándor and Németh, Renáta and Tömösközi, Sándor (2023) Fibre and short-chain carbohydrate composition in rye varieties, novel industrial milling fractions and breads. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 177-189. ISSN 0139-3006 Szűts, Viktória and Kelemen-Valkony, Ildikó and Ötvös, Ferenc and Repas, Zoltan and Kovács, András Sándor and Tóth, László and Kiss, András Attila and Lőrincz, Ádám and Szabó, P. Balázs and Gajdán, Krisztina and Kertai, Zoltán and Houshmand, Nazanin and Szuts, Marcella and Obistioiu, Diana and Velciov, Ariana and Halasy, Katalin and Deim, Zoltán and Deák, Dalma and Gál, József and Csanádi, József and Domonkos, Ildikó (2022) Life style and structure differences between species of freshwater fish. MEDICINA INTERNACIA REVUO, 30 (119). pp. 98-106. ISSN 0465-5435 Süle, Judit and Varga, László and Hatvan, Zoltán and Kerényi, Zoltán (2022) Application of an in vitro test system for the selection of probiotic bacterial strains. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (2). pp. 3916-3927. ISSN 0422-9576 Süle, Judit and Varga, László and Hatvan, Zoltán and Kerényi, Zoltán (2023) In vitro evaluation of certain probiotic properties of lactic acid bacteria isolates. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (1). pp. 4350-4363. ISSN 0422-9576 Süle, Judit and Varga, László and Hatvan, Zoltán and Kerényi, Zoltán (2022) In vitro tesztrendszer alkalmazása probiotikus baktériumtörzsek szelektálására. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (2). pp. 3904-3915. ISSN 0422-9576 Süle, Judit and Varga, László and Hatvan, Zoltán and Kerényi, Zoltán (2023) Tejsavbaktérium-izolátumok egyes probiotikus tulajdonságainak in vitro vizsgálata. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (1). pp. 4337-4349. ISSN 0422-9576 TTahiri, I. and De, Paz-Cantos S. and González-Marrón, A. and Cartanyà-Hueso, À. and Navarrete-Muñoz, E.M. and Martín-Sánchez, J.C. and Lidón-Moyano, C. and Pérez-Martín, H. and Martínez-Sánchez, J.M. (2024) Association between leisure screen time and adherence to the Mediterranean diet in a representative sample of Spanish children: A cross-sectional study. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (1). pp. 107-115. ISSN 0139-3006 Takač, Verica and Tóth, Viola and Rakszegi, Marianna and Mikó, Péter and Mikić, Sanja (2022) The Influence of Farming Systems, Genotype and Their Interaction on Bioactive Compound, Protein and Starch Content of Bread and Spelt Wheat. FOODS, 11 (24). ISSN 2304-8158 Temesi, Ágoston and Lakner, Zoltán and Unger-Plasek, Brigitta (2023) How do factors of brand-related behavior (brand loyalty, brand relevance in category, brand schematicity) impact consumers’ alcoholic drink purchases? INTERNATIONAL JOURNAL OF WINE BUSINESS RESEARCH: IJWBR. ISSN 1751-1062 Teschner, Gergely and Panta, Zoltán János and Troján, Szabolcs (2023) Élelmiszeripari oktatás támogatása 3D animációval és modellezéssel. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 64 (2). pp. 73-92. ISSN 1416-647X Tihanyi-Kovács, Renáta and Hanczné Lakatos, Erika and Handl, Karola and Németh-Torkos, Anett Szilvia (2023) Kölesből készíthető vegán helyettesítő termékek I. - Termékfejlesztés és kvalitatív vizsgálat. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 64 (1). pp. 28-56. ISSN 1416-647X Tremmel-Bede, Karolina and Szentmiklóssy, Marietta and Lampi, Ann-Maija and Piironen, Vieno and Shewry, Peter R. and Vida, Gyula and Tömösközi, Sándor and Karsai, Ildikó and Láng, László and Bedő, Zoltán and Rakszegi, Marianna (2022) Variation in the Content and Composition of Tocols in a Wheat Population. FOODS, 11 (9). ISSN 2304-8158 Tátrai-Németh, Katalin and Dobák, Zita and Veresné Bálint, Márta (2023) Diétás nénétől a diplomáig : Fejezetek a dietetikusképzés történetéből. NŐVÉR, 36 (2). pp. 3-8. ISSN 0864-7003 Tóth, András József and Kajtor, Márton and Kasza, Gyula and Battay, Márton Balázs and Bittsánszky, András and Süth, Miklós (2024) Gluten contamination survey on school kitchen surfaces and identification of the food handling practices limiting cross-contamination with gluten. FOOD CONTROL, 160. No.-110312. ISSN 0956-7135 Tóth, Ildikó and Szakály, Zoltán (2023) A frontoldali tápértékjelölések fogyasztói megítélése. GAZDÁLKODÁS, 67 (4). pp. 325-337. ISSN 0046-5518 Tóth, Marcell László and Kaszab, Tímea and Lambertné Meretei, Anikó (2022) Case study of commercially available gluten-free bread products: Texture changes during storage and sensory analysis. PROGRESS IN AGRICULTURAL ENGINEERING SCIENCES, 18 (1). pp. 1-13. ISSN 1786-335X Tóth, Viola and Láng, László and Vida, Gyula and Mikó, Péter and Rakszegi, Marianna (2022) Characterization of the Protein and Carbohydrate Related Quality Traits of a Large Set of Spelt Wheat Genotypes. FOODS, 11 (14). ISSN 2304-8158 Tölgyesi, Ádám (2022) Egy LC-MS/MS alapú élelmiszervizsgálati módszer nemzetközi szabványosítása: egységesen elfogadott vizsgálati eljárás kidolgozása Alternaria toxinokra. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (1). pp. 3716-3724. ISSN 0422-9576 Tölgyesi, Ádám (2022) International standardization of an LC-MS/MS based food analytical method: development of a generally accepted test procedure for Alternaria toxins. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (1). pp. 3725-3733. ISSN 0422-9576 Tölgyesi, Ádám and Girincsi, Evelin and Hermann, Viktória and Simon, Andrea and Bálint, Mária (2022) Determination of fat-soluble vitamins A, D2, D3, E and K3 by isotope dilution and LC-MS/MS instrument assembly. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (3). pp. 3994-4005. ISSN 0422-9576 Tölgyesi, Ádám and Girincsi, Evelin and Hermann, Viktória and Simon, Andrea and Bálint, Mária (2022) Zsírban oldódó A-, D2-, D3-, E- és K3-vitaminok meghatározása izotóphígítással és LC-MS/MS műszeregyüttessel. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (3). pp. 3982-3993. ISSN 0422-9576 Tömösközi, Sándor and Kormosné Bugyi, Zsuzsanna and Németh, Renáta and Schall, Eszter and Farkas, Alexandra and Jaksics, Edina and Szentmiklóssy, Marietta and Muskovics, Gabriella (2022) Recent past, present and hoped-for future of cereal science and plant protein research. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4161-4179. ISSN 0422-9576 Tömösközi, Sándor and Kormosné Bugyi, Zsuzsanna and Németh, Renáta and Schall, Eszter and Farkas, Alexandra and Jaksics, Edina and Szentmiklóssy, Marietta and Muskovics, Gabriella (2022) A gabonatudományi és növényi fehérje kutatások közelmúltja, jelene és remélt jövője. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4143-4160. ISSN 0422-9576 Török, Áron and Jantyik, Lili and Maró, Zalán Márk (2019) Minőségjelzős élelmiszerek helyzete és kilátásai Magyarországon – Az EU biocímke esete = Position and Prospects of Quality-Labelled Foods In Hungary: The Case of the EU Organic Label. VEZETÉSTUDOMÁNY : A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM HAVI SZAKFOLYÓIRATA, 50 (10). pp. 13-25. ISSN 0133-0179 UUngai, Diána Kinga and Sipos, Péter and Győri, Zoltán (2022) Az őszi búza ásványianyag-tartalmának alakulása Magyarországon 30 év mérési eredményei alapján. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (3). pp. 4006-4012. ISSN 0422-9576 Ungai, Diána Kinga and Sipos, Péter and Győri, Zoltán (2022) Evolution of the mineral content of winter wheat in Hungary based on 30 years of measurement results. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (3). pp. 4013-4019. ISSN 0422-9576 VVichaibun, V. and Sophonnithiprasert, T. (2024) Antioxidant, α-amylase, and α-glucosidase inhibitory activities of onion (Allium cepa) and shallot (Allium oscalonicum L.) in food ingredients. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (2). pp. 214-225. ISSN 0139-3006 Vidra, A. and Németh, Áron (2024) Stress modulation strategies in Kluyveromyces marxianus: Unravelling the effects of shear force and aeration for enhanced specific ergosterol production. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (2). pp. 281-291. ISSN 0139-3006 Visy, Anna and Hidas, Karina Ilona and Barkó, Annamária and Horváth-Mezőfi, Zsuzsanna and Jónás, Gábor and Friedrich, László Ferenc (2022) Természetes nitrátforrás hatásának vizsgálata hagyományos pácolású termék esetében mesterséges adalékanyag csökkentése céljából. A HÚS: A MAGYAR HÚSIPAR SZAKMAI FOLYÓIRATA : AZ ORSZÁGOS HÚSIPARI KUTATÓINTÉZET FOLYÓIRATA, 1 (1-2). pp. 22-28. ISSN 1215-0665 Vitrai, József (2024) Vizuális kivonat: A soványság, a túlsúly és az elhízás globális trendje 1990 és 2022 között. MULTIDISZCIPLINÁRIS EGÉSZSÉG ÉS JÓLLÉT, 2 (1). pp. 17-20. ISSN 2939-8150 Vittuari, Matteo and Garcia Herrero, Laura and Masotti, Matteo and Iori, Elisa and Caldeira, Carla and Qian, Zhuang and Bruns, Hendrik and van Herpen, Erica and Obersteiner, Gudrun and Kaptan, Gulbanu and Liu, Gang and Mikkelsen, Bent Egberg and Swannell, Richard and Kasza, Gyula and Nohlen, Hannah and Sala, Serenella (2023) How to reduce consumer food waste at household level: A literature review on drivers and levers for behavioural change. SUSTAINABLE PRODUCTION AND CONSUMPTION, 38. pp. 104-114. ISSN 2352-5509 Vitális, Flóra and Aguinaga Bósquez, Juan Pablo and Lukács, Mátyás and Horváthné Petróczy, Marietta and Fodor, Marietta and Gillay, Zoltán and Kovács, Zoltán (2024) Development of state-of-the-art correlative rapid methods for the non-destructive control of fruit products. SCIENTIA ET SECURITAS, 4 (4). pp. 258-264. ISSN 2732-2688 Végh, Rita and Csóka, Mariann and Mednyánszky, Zsuzsanna and Sipos, László (2023) Potentially toxic trace elements in bee bread, propolis, beeswax and royal jelly – A review of the literature and dietary risk assessment. CHEMOSPHERE, 339. No-139571. ISSN 0045-6535 Végh, Rita and Csóka, Mariann and Stefanovitsné Bányai, Éva and Juhász, Réka and Sipos, László (2023) Biscuits enriched with monofloral bee pollens : nutritional properties, techno-functional parameters, sensory profile, and consumer preference. FOODS, 12 (1). No-18. ISSN 2304-8158 Végh, Rita and Dorina, Puter and Vaskó, Áron and Csóka, Mariann and Mednyánszky, Zsuzsanna (2022) Examination of the nutrient content and color characteristics of honey and pollen samples. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (1). pp. 3793-3806. ISSN 0422-9576 Végh, Rita and Puter, Dorina and Vaskó, Áron and Csóka, Mariann and Mednyánszky, Zsuzsanna (2022) Mézek és virágporok beltartalmi összetételének és színjellemzőinek vizsgálata. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (1). pp. 3779-3792. ISSN 0422-9576 Vörös, Andrea and Kovács, Zoltán and Sipos, László (2023) A tartózkodási idő és az enzimkoncentráció hatása frukto-oligoszacharidok szintézisére enzimes membránreaktorban. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (2). pp. 4399-4409. ISSN 0422-9576 WWang, H.Q. and Sun, Y.Z. and Li, B.B. and Zhang, W.W. (2023) Optimisation preparation, physicochemical properties, and glucose transport regulation by polysaccharides from Liubao brick tea. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (3). pp. 490-501. ISSN 0139-3006 Wang, J. and Zhang, W. J. and Wang, N.N. (2023) Enhancement of aromatic and sensory profile of jujube wines fermented with fresh Zizyphus jujuba cv. Muzao at the white-ripe period. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (1). pp. 91-101. ISSN 0139-3006 Wang, M.-W. and She, F. and Song, J. and Liu, Y.-Q. and Long, X.–Y. and Zhao, X. and Hong, H.-Q. (2023) Preventive effect of Lactobacillus plantarum YS1 isolated from naturally fermented yoghurt on carrageenan-induced thrombosis in mice. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (4). pp. 623-635. ISSN 0139-3006 Wojciechowski, Paweł (2023) Regulation of genetically modified organisms, food and feed in the EU with particular reference to Poland – protection of consumers and the environment or merely a response to public expectations? AGRÁR- ÉS KÖRNYEZETJOG / JOURNAL OF AGRICULTURAL AND ENVIRONMENTAL LAW, 18 (35). pp. 161-177. ISSN 1788-6171 XXie, N.H. and Ye, Z.J. and Zhang, Y.T. and Gao, J.S. (2024) Research and development of Lycium barbarum compound beverage and preliminary verification of its efficacy. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (1). pp. 71-81. ISSN 0139-3006 Xu, Y.L. and Zhang, Y.D. and Wang, Z.P. and Chen, W.W. and Fan, C. (2023) Protective effect of sesamol on cognitive impairment in APP/PS1 mice. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 190-198. ISSN 0139-3006 YYakubu, Haruna Gado and Kovács, Zoltán and Vitális, Flóra and Bázár, György (2021) Közeli-infravörös spektroszkópia: gyors és hatékony eszköz a fruktóztartalom mérésére. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (1). pp. 3249-3258. ISSN 0422-9576 Yakubu, Haruna Gado and Kovács, Zoltán and Vitális, Flóra and Bázár, György (2021) Near-infrared spectroscopy: rapid and effective tool for measuring fructose content. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (1). pp. 3259-3268. ISSN 0422-9576 Yang, W.L. and Yu, Y. and Sun, Y.R. and Ge, R.X. and Yin, J.W. and Dong, Y.B. and Yang, Y.Y. and Xu, Y.H. and Li, Q. and Du, W.M. (2024) Mechanochemical depolymerisation, chemical structure, and in vitro prebiotic potential of glucans derived from microcrystalline cellulose. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (2). pp. 247-256. ISSN 0139-3006 Yang, Z.Z. and Zhang, J.Q. and Shi, B.B. and Qian, J.Q. and Guo, H. (2024) Antihyperlipidemic activity of myricetin. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (2). pp. 292-304. ISSN 0139-3006 Yeo, Euijoo and Yoo, Sunggoo and Koh, Yunhwa and Moon, Junghoon (2015) e-Government portal for providing integrated agrifood information based on Big Data Analysis. AGRÁRINFORMATIKA / JOURNAL OF AGRICULTURAL INFORMATICS, 6 (4). pp. 108-114. ISSN 2061-862X Yuan, Q.Q. (2024) Effects of blanching and Ginkgo biloba extract on volatile organic compounds of bacon were analysed by gas chromatography-ion mobility spectrometry. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (1). pp. 23-33. ISSN 0139-3006 Yüceer, M. (2023) Investigation of the effects of reverse osmosis and ultrafiltration treatments on physicochemical, techno-functional, and rheological characteristics of liquid egg albumen and prepared meringue cookie batter. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 317-329. ISSN 0139-3006 Yüksel, D. and Şen, E. (2023) Antibiotic resistance and biofilm forming abilities of Listeria monocytogenes and effect of subMIC concentration of white vinegar on these virulence factors. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (1). pp. 132-142. ISSN 0139-3006 Yılmaz, E. and Keskin Uslu, E. (2024) The effects of heating and acidulation on the properties and stability of plant seed protein emulsion gels. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (2). pp. 237-246. ISSN 0139-3006 ZZhang, W.J. and Zheng, X.X. and Tian, X.J. and Li, Y.Y. and Wang, J. (2023) The influence of different pretreatment methods on the quality of wines made from table grapes. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (2). pp. 305-316. ISSN 0139-3006 Zhang, X.E. and Lan, X.Y. and Du, Q.L. and Xu, W. and Zhang, J.Q. and Jia, D.Y. (2024) Rheological properties of starch isolated from longan kernels with protease-assisted alkali method. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (1). pp. 116-126. ISSN 0139-3006 Zheng, X.D. and Pan, S.X. and Cao, N. and Yan, X.H. and Liu, X.M. and Tan, M.N. and Wu, M.Y. and Song, Y. (2024) Analysis of endogenous benzoic acid content in different jujube varieties, maturity stages, and processing types: Implications for the agri-food industry. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (1). pp. 98-106. ISSN 0139-3006 Zoua Assoumou, U.T. and Öziyci, H.R. and Hacıoğlu, A. and Karhan, M. (2024) Influence of solvent type and leaf moisture on extraction efficiency of major steviol glycosides in stevia (var. Levent 93) plant. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 53 (2). pp. 175-187. ISSN 0139-3006 Zulkarnain, Abdul Hannan Bin and Cao, Xu and Kókai, Zoltán and Gere, Attila (2024) Self-Assessed Experience of Emotional Involvement in Sensory Analysis Performed in Virtual Reality. FOODS, 13 (3). ISSN 2304-8158 Zulkarnain, Abdul Hannan Bin and Kókai, Zoltán and Gere, Attila (2024) Assessment of a virtual sensory laboratory for consumer sensory evaluations. HELIYON, 10 (3). No.-e25498. ISSN 2405-8440 Zulkarnain, Abdul Hannan Bin and Kókai, Zoltán and Gere, Attila (2024) Immersive sensory evaluation: Practical use of virtual reality sensory booth. METHODSX, 12. No.-102631. ISSN 2215-0161 Zulkarnain, Abdul Hannan Bin and Moskowitz, Howard R. and Kókai, Zoltán and Gere, Attila (2024) Enhancing consumer sensory science approach through augmented virtuality. CURRENT RESEARCH IN FOOD SCIENCE, 9. No.-100834. ISSN 2665-9271 Zulkarnain, Abdul Hannan Bin and Radványi, Dalma and Szakál, Dorina and Kókai, Zoltán and Gere, Attila (2024) Unveiling aromas: Virtual reality and scent identification for sensory analysis. CURRENT RESEARCH IN FOOD SCIENCE, 8. No.-100698. ISSN 2665-9271 ÖÖzbek, F.Ş. (2023) A study on enhancement of red meat production and consumption estimation methods in Türkiye. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (1). pp. 27-39. ISSN 0139-3006 ČČakić Semenčić, M. and Smoljo, J. and Šupljika, F. (2023) Spectrofluorimetric determination of chlorophyll a in arugula extracts. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (4). pp. 550-557. ISSN 0139-3006 İİnceören, N. and Çeken Toptancı, B. and Kızı, G. and Kızıl, M. (2023) Evaluation of Silybum marianum seed extract and vitamin B6 derivatives on methylglyoxal and sugar-induced oxidative DNA damage. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (1). pp. 40-51. ISSN 0139-3006 İpek, Y. and Ertekin, Ö. (2023) Anthocyanin based sensory pad for determination of chicken meat spoilage. ACTA ALIMENTARIA: AN INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 52 (1). pp. 61-72. ISSN 0139-3006 |