Varga, Dániel and Szabó, András and Romvári, Róbert and Hancz, Csaba (2011) A ponty (Cyprinus carpio L.) húsminősége. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 60 (2). pp. 123-134. ISSN 0230-1814
|
Text
29__allattenyesztes_2011_60_2.pdf Download (371kB) | Preview |
Abstract
Magyarországon a halfogyasztás legnagyobb részét a ponty teszi ki, ennek ellenére a hazai fogyasztók körében a ponty megítélése viszonylag rossz: a köztudatban egy sok szálkával rendelkező, zsíros és iszapízű halként van jelen. Rossz tulajdonságai főként az életmódjával köthetők össze. Az irodalmi összefoglalóban ismertetjük azokat a módszereket, melyekkel ponty húsminöségét vizsgálták, illetve azokat a főbb tényezőket, melyek hatással vannak a ponty húsminőségére.
| Item Type: | Article |
|---|---|
| Subjects: | S Agriculture / mezőgazdaság > SF Animal culture / állattenyésztés |
| SWORD Depositor: | MTMT SWORD |
| Depositing User: | Barbara Nagy |
| Date Deposited: | 08 Nov 2025 23:38 |
| Last Modified: | 08 Nov 2025 23:38 |
| URI: | https://real.mtak.hu/id/eprint/228640 |
Actions (login required)
![]() |
Edit Item |




