REAL

A ponty (Cyprinus carpio L.) húsminősége

Varga, Dániel and Szabó, András and Romvári, Róbert and Hancz, Csaba (2011) A ponty (Cyprinus carpio L.) húsminősége. ÁLLATTENYÉSZTÉS ÉS TAKARMÁNYOZÁS, 60 (2). pp. 123-134. ISSN 0230-1814

[img]
Preview
Text
29__allattenyesztes_2011_60_2.pdf

Download (371kB) | Preview

Abstract

Magyarországon a halfogyasztás legnagyobb részét a ponty teszi ki, ennek ellenére a hazai fogyasztók körében a ponty megítélése viszonylag rossz: a köztudatban egy sok szálkával rendelkező, zsíros és iszapízű halként van jelen. Rossz tulajdonságai főként az életmódjával köthetők össze. Az irodalmi összefoglalóban ismertetjük azokat a módszereket, melyekkel ponty húsminöségét vizsgálták, illetve azokat a főbb tényezőket, melyek hatással vannak a ponty húsminőségére.

Item Type: Article
Subjects: S Agriculture / mezőgazdaság > SF Animal culture / állattenyésztés
SWORD Depositor: MTMT SWORD
Depositing User: Barbara Nagy
Date Deposited: 08 Nov 2025 23:38
Last Modified: 08 Nov 2025 23:38
URI: https://real.mtak.hu/id/eprint/228640

Actions (login required)

Edit Item Edit Item