REAL

A csomagolás és a tárolási körülmények hatása a szárított homoktövis gyümölcs érzékszervi jellemzőire

Antal, Tamás and Nagy, János (2023) A csomagolás és a tárolási körülmények hatása a szárított homoktövis gyümölcs érzékszervi jellemzőire. In: Műszaki Tudomány az Észak-kelet Magyarországi Régióban 2023, 2023.06.08., Szolnok (Magyarország).

[img]
Preview
Text
MTEKMR2023.abstracts.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

A fagyasztva szárított bogyós gyümölcsök intenzív higroszkópos anyagoknak számítanak, elsősorban a dehidrálási eljárásból és a gyümölcs jellegéből adódóan. Ez azt jelenti, hogy a liofilizált termék rövid idő alatt – akár 15-30 perc – nedvességet vesz fel a környezetből és elveszíti a ropogós, omlós, száraz és a törékeny állagát (fogyasztói elvárás). Az élelmiszeripari vállalat számára igazi kihívást jelent, hogy a fagyasztva szárítóból kikerülő készterméket a lehető legrövidebb idő alatt becsomagolják megfelelő csomagolóanyagba. Emellett a tárolási idő alatt – míg a termék a felhasználójához eljut –, se csökkenjen a szárított bogyósok minősége.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: T Technology / alkalmazott, műszaki tudományok > TX Home economics / háztartástan > TX642-TX840 Food sciences / élelmiszertudomány
Depositing User: Dr. habil. Tamás Antal
Date Deposited: 03 Jul 2023 06:59
Last Modified: 03 Jul 2023 06:59
URI: http://real.mtak.hu/id/eprint/168891

Actions (login required)

Edit Item Edit Item