Polgár, Annamária and Mák, Erzsébet (2020) Élelmiszertörténet: az 1900-1950-es évek = Food History in the 1900-1950’s. Kaleidoscope history, 10 (21). pp. 324-333. ISSN 20622597
|
Text
elelmiszertortenet.pdf Download (1MB) | Preview |
Abstract
A táplálékunk általában fehérjékből, zsírokból, szénhidrátokból, vitaminokból és ásványi anyagokból áll, melyet az élő szervezet a létfenntartáshoz, a növekedéshez és a test energiával való ellátásához használ fel. Azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni egy fontos nézőpontot, miszerint az étel nem csak testünk üzemanyaga. Maga az étel sokkal több, mint puszta létfenntartási eszköz: meghatározza a közös identitást, vallási és csoportos tájjellegű, etnikai, néphagyományokat testesít meg. Életünk során, az egyes életciklusok alatt számos egyéni igény alakítja az ételválasztásunkat.
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | B Philosophy. Psychology. Religion / filozófia, pszichológia, vallás > BL Religion / vallás D History General and Old World / történelem > D4 Modern History / új- és legújabb kor története > D501-680 World War I (1914-1918) / I. világháború története D History General and Old World / történelem > D4 Modern History / új- és legújabb kor története > D731-838 World War II (1939-1945) / II. világháború története |
Depositing User: | Zsolt Baráth |
Date Deposited: | 04 Oct 2021 14:07 |
Last Modified: | 04 Oct 2021 14:07 |
URI: | http://real.mtak.hu/id/eprint/131889 |
Actions (login required)
Edit Item |