REAL

Items where Subject is "R Medicine / orvostudomány > RM Therapeutics. Pharmacology / terápia, gyógyszertan > RM215-RM216 Nutrition, Dietetics / Táplálkozás, dietetika"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Creators | Item Type
Number of items at this level: 77.

Article

Aloi, Matteo and Liuzza, Marco Tullio and Rania, Marianna and Carbone, Elvira Anna and de Filippis, Renato and Gearhardt, Ashley Nicole and Segura-Garcia, Cristina (2024) Using latent class analysis to identify different clinical profiles according to food addiction symptoms in obesity with and without binge eating disorder. JOURNAL OF BEHAVIORAL ADDICTIONS, 13 (1). pp. 250-261. ISSN 2062-5871

Altun, Yasar and Bulbuloglu, Semra (2022) The effect of starting a meal with salt and date palm on taste impairment caused by COVID-19 = A datolya- és sótartalmú diéta hatása a Covid-19 következtében kialakult ízérzékelési zavarokra. IDEGGYOGYASZATI SZEMLE / CLINICAL NEUROSCIENCE, 75 (1-2). pp. 7-14. ISSN 0019-1442

Angyal, M. Mercédesz and Lakatos, Péter L. and Jenei, Balázs and Brodszky, Valentin and Rencz, Fanni (2023) Health Utilities and Willingness to Pay in Adult Patients with Coeliac Disease in Hungary. QUALITY OF LIFE RESEARCH, 32. pp. 2503-2516. ISSN 0962-9343 (print); 1573-2649 (online)

Bajnok, László (2024) Az orvosi táplálkozásterápia egyensúlyozása a testsúlycsökkentés és kardiovaszkuláris előnyök között. CARDIOLOGIA HUNGARICA, 54 (1). pp. 27-31. ISSN 0133-5596

Barankai-Erős, Katalin (2022) A kora gyermekkori táplálás vizsgálata az intézményi és a családi gyakorlat vonatkozásában. ACTA UNIVERSITATIS DE CAROLO ESZTERHÁZY NOMINATAE. SECTIO BIOLOGIAE / AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM TUDOMÁNYOS KÖZLEMÉNYEI. TANULMÁNYOK A BIOLÓGIAI TUDOMÁNYOK KÖRÉBŐL, 47. pp. 29-57. ISSN 2732-0480

Belák, Barbara and Mokánszki, Béla and Ács, Ferenc and Horváth, Zsolt and Pálfi, Erzsébet and Molnár, Andrea (2024) Dysphagia előfordulása és táplálásterápiája a fej-nyak daganatos betegeknél = The Occurrence of Dysphagia and Nutritional Therapy in Patients with Head and Neck Cancer. MAGYAR BELORVOSI ARCHIVUM, 77 (2). pp. 83-86. ISSN 0133-5464

Benedek, Csilla and Veresné Bálint, Márta (2022) Characteristics and uses of propolis. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (3). pp. 4028-4035. ISSN 0422-9576

Benedek, Csilla and Veresné Bálint, Márta (2022) A propolisz jellemzői és felhasználási lehetőségei. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (3). pp. 4020-4027. ISSN 0422-9576

Biró, Barbara and Koren, Dániel and Lichthammer, Adrienn and Veresné Bálint, Márta and Gere, Attila and Kókai, Zoltán (2022) Relationships amongst phenyltiocarbamide sensitivity, body composition, coffee and tea consumption. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (2). pp. 3855-3865. ISSN 0422-9576

Biró, Barbara and Koren, Dániel and Lichthammer, Adrienn and Veresné Bálint, Márta and Gere, Attila and Kókai, Zoltán (2022) A feniltiokarbamid érzékenység összefüggései a testösszetétellel, valamint a kávé- és teafogyasztással. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (2). pp. 3844-3854. ISSN 0422-9576

Breitenbach, Zita and Molnár, Andrea and Polyák, Éva (2024) A dysphagia oktatásának stratégiája az egészségügy területén dolgozók számára - fókuszban az étrendi edukáció = Dysphagia Education Strategy for Health Professionals - Focus on Dietary Education. MAGYAR BELORVOSI ARCHIVUM, 77 (2). pp. 114-117. ISSN 0133-5464

Bánhegyi, Róbert János and Veréb, Blanka and Mátrai, Ádám Attila and Rácz, Beatrix and Beke, Szilvia (2023) Daganatos betegek glykaemiás és tápláltsági állapotának vizsgálata : Onkodiabetológia a klinikai gyakorlatban = Investigation of glycaemic and nutritional status of patients suffering from cancer : Oncodiabetology in clinical practice. ORVOSI HETILAP, 164 (23). pp. 900-910. ISSN 0030-6002

Bánáti, Diána (2022) Flexitarianism – the sustainable food consumption? ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (3). pp. 4075-4091. ISSN 0422-9576

Bánáti, Diána (2022) Flexitariánus étrend – a fenntartható táplálkozás? ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (3). pp. 4058-4074. ISSN 0422-9576

Bánáti, Diána and Gyimes, Ernő (2022) Terminology of plant-based meat alternatives : A survey among Hungarian food science, food technology and nutrition experts. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4272-4280. ISSN 0422-9576

Bánáti, Diána and Gyimes, Ernő (2022) A növényi alapú hús helyettesítő élelmiszerek szakmailag elfogadható megnevezése : Felmérés magyar élelmiszer-tudományi, -technológiai és táplálkozástudományi szakemberek körében. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4263-4271. ISSN 0422-9576

Dojcsákné Kiss-Tóth, Éva and Kiss-Tóth, Emőke (2018) Energiaital fogyasztási szokások és egészségtudatosság a felsőfokú képzésben résztvevő hallgatók körében = Energy drink consumption habits and health consciousness among higher education students. EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS, 59 (4). pp. 17-26. ISSN 1786-2434

Dávid, Ákos and Gombkötő, Csilla and Gombkötő, Nóra (2023) A COVID-19 hatása a bioélelmiszer-fogyasztásra Magyarországon. ACTA AGRONOMICA ÓVÁRIENSIS, 64 (2). pp. 120-137. ISSN 1416-647X

Farkas, Noémi Dóra (2023) Milyen jövője van a személyre szabott élelmiszereknek? ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (2). pp. 4425-4434. ISSN 0422-9576

Farkas, Noémi Dóra and Kiss, Marietta (2021) Az élelmiszeripari nanotechnológia fogyasztói elfogadása. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (3). pp. 3542-3553. ISSN 0422-9576

Farkas, Noémi Dóra and Kiss, Marietta (2021) Consumer acceptance of food nanotechnology. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (3). pp. 3554-3565. ISSN 0422-9576

Fekete, Krisztina (2016) „Egészség-konyha” – Munkahelyi egészségfejlesztési programelem a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézetben = "Healthy kitchen" – Workplace health promotion programme element in the National Institute for Health Development. EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS, 57 (4). pp. 29-37. ISSN 24986666

Fuss, Johannes and Keeley, Jared W. and Stein, Dan J. and Rebello, Tahilia J. and García, José Ángel and Briken, Peer and Robles, Rebeca and Matsumoto, Chihiro and Abé, Christoph and Billieux, Joël and Grant, Jon E. and Kraus, Shane W. and Lochner, Christine and Potenza, Marc N. and Reed, Geoffrey M. (2024) Mental health professionals' use of the ICD-11 classification of impulse control disorders and behavioral addictions: An international field study. JOURNAL OF BEHAVIORAL ADDICTIONS, 13 (1). pp. 276-292. ISSN 2062-5871

Gölöncsér, Adrienn and Fritz, Péter (2023) A szukralóz – rewiew tanulmány = The sucralose – rewiew study. RECREATION, 13 (1). pp. 4-8. ISSN 2064-4981

Hajas, Lívia and Tihanyi, Dóra and Juhász, Réka (2023) Növényi tejhelyettesítő italok fejlesztése lencséből (Lens culinaris L.). ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (2). pp. 4451-4459. ISSN 0422-9576

Ivanović, Dragana and Dodig, Dejan and Đurić, Nenad and Kandić, Vesna and Tamindžić, Gordana and Nikolić, Nina and Savić, Jasna (2021) Zinc biofortification of bread winter wheat grain by single zinc foliar application. CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS, 49 (4). pp. 673-679. ISSN 0133-3720 (print), 1788-9170 (online)

Karácsony, Ilona and Kölkedi, Petra Vivien and Karamánné Pakai, Annamária (2018) A családi tradíció szerepe a kisdedek és kisgyermekek táplálkozásában = The role of family tradition in the nutrition of toddlers. EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS, 59 (2. ksz). pp. 17-25. ISSN 1786-2434

Kicsák, Marian and Lukács, Andrea and Gaál, Zsolt (2017) Cukorbetegek önbevalláson alapuló életminőségének és betegségterhének vizsgálata [Self-rated quality of life and burden of disease in patients with diabetes]. DIABETOLOGIA HUNGARICA, 25 (6). pp. 411-416. ISSN 1217-372X

Koczó, Anita (2024) A betegedukáció, az irányelvek, a kórházi hazabocsátás és a társadalmi elfogadás kulcsfontosságú szerepe = Safe Nutrition for Patients with Disphagia. MAGYAR BELORVOSI ARCHIVUM, 77 (2). pp. 104-106. ISSN 0133-5464

Kormosné Bugyi, Zsuzsanna and Muskovics, Gabriella and Schall, Eszter and Török, Kitti and Hajas, Lívia and Scherf, Katharina and Xhaferaj, Majlinda and Koehler, Peter and Schoenlechner, Regine and D’Amico, Stefano and Poms, Roland and Tömösközi, Sándor (2022) Klasszikus témák új megvilágításban: a glutén mint speciális élelmiszerbiztonsági és analitikai kihívás. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4180-4189. ISSN 0422-9576

Kormosné Bugyi, Zsuzsanna and Muskovics, Gabriella and Schall, Eszter and Török, Kitti and Hajas, Lívia and Scherf, Katharina and Xhaferaj, Majlinda and Koehler, Peter and Schoenlechner, Regine and D’amico, Stefano and Poms, Roland and Tömösközi, Sándor (2022) Classics in a new perspective: gluten as a special food safety and analytical challenge. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4190-4198. ISSN 0422-9576

Kovács, Tamás and Papp, Dóra Anna and Varga, Mónika and Szekeres, András and Palágyi, Andrea and Vágvölgyi, Csaba and Papp, Tamás and Krisch, Judit and Takó, Miklós (2024) Influence of enzyme treatment approach on the phenolics content and antioxidant potential of sorghum grain samples. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 200. ISSN 0023-6438

Kovács, Viktória Anna (2018) A gyermekkori elhízás népegészségügyi vonatkozásai = Public health implications of childhood obesity. EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS, 59 (4). pp. 34-37. ISSN 1786-2434

Kubányi, Jolán and Breitenbach, Zita and Raposa, Bence and Szabó, Zoltán (2017) E3 – Energia-egyensúly Egészségprogram Egyetemistáknak = E3 –Energy Balance Health Program for Students. EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS, 58 (1). pp. 55-59. ISSN 1786-2434

Kuti, Beatrix Adrienn and Horacsek, Márta and Szakos, Dávid and Kasza, Gyula (2021) Regulation of nutrition labeling of foods in the European Union and Hungary : A historical review from the beginning to the present day. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (1). pp. 3281-3292. ISSN 0422-9576

Kuti, Beatrix Adrienn and Horacsek, Márta and Szakos, Dávid and Kasza, Gyula (2021) Élelmiszerek tápérték jelölésének szabályozása az Európai Unióban és Magyarországon : Történeti áttekintés a kezdetektől napjainkig. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (1). pp. 3269-3280. ISSN 0422-9576

Lelovics, Zsuzsanna (2017) A rendszeres reggelizés mint szokáskialakítás és értékközvetítés a középiskolás korosztályban = Regular breakfast as a knowledge and habit forming among students in sec-ondary education. EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS, 58 (1). pp. 5-14. ISSN 1786-2434

Lukin, Aleksandr and Ganenko, Sergei and Ganenko, Dmitry (2023) Pastas Quality Evaluation with Addition of Soy Okara [Szója okara hozzáadásával készült tészták minőségi analízise]. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (4). pp. 4557-4565. ISSN 0422-9576

Majoros, Réka and Szedljak, Ildikó (2023) Rovarőrleménnyel dúsított gluténmentes kölestészták fejlesztése, kémiai és érzékszervi minősítése. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (3). pp. 4477-4489. ISSN 0422-9576

Molnár, Andrea and Kovács, Andrea and Pálfi, Erzsébet (2024) Klinikai táplálás dysphagia esetén = Clinical Nutrition in Dysphagia. MAGYAR BELORVOSI ARCHIVUM, 77 (2). pp. 95-100. ISSN 0133-5464

Molnár, Judit and Vasas, Dávid and Mukhtar, Ahmed (2023) Comparative Analysis of Flexitarian, Vegetarian and Vegan Diets: A Review. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (1). pp. 4382-4389. ISSN 0422-9576

Molnár, Judit and Vasas, Dávid and Mukhtar, Ahmed (2023) A flexitáriánus, vegetáriánus és vegán étrendek összehasonlító elemzése. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 69 (1). pp. 4374-4381. ISSN 0422-9576

Nagy, Barbara (2017) Hogyan befolyásolja a kultúra az egészséget? II. rész: Táplálkozás, kultúra és egészség = How does culture affect health and well-being? Part II: Nutrition, culture and health. EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS, 58 (2). pp. 42-46. ISSN 24986666

Nagy, Vivien and Diósi, Gerda (2021) Using brewer’s spent grain as a byproduct of the brewing industry in the bakery industry. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (1). pp. 3339-3350. ISSN 0422-9576

Nagy, Vivien and Diósi, Gerda (2021) A sörtörköly, mint söripari melléktermék sütőiparban történő alkalmazása. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (1). pp. 3327-3338. ISSN 0422-9576

Nábrádi, Zsófia and Szakály, Márk Zoltán (2021) Attitudes towards health foods in terms of diet and physical activity. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (3). pp. 3525-3541. ISSN 0422-9576

Nábrádi, Zsófia and Szakály, Zoltán (2021) Egészségvédő élelmiszerek iránti attitűdök a táplálkozás és a fizikai aktivitás vonatkozásában. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 67 (3). pp. 3507-3524. ISSN 0422-9576

Németh, Krisztina and Tóth, Blanka and Sarnyai, Farkas and Koncz, Anna and Lenzinger, Dorina and Kereszturi, Éva and Visnovitz, Tamás and Kestecher, Brachyahu Meir and Osteikoetxea, Xabier and Csala, Miklós and Buzás, Edit I. and Tamási, Viola (2023) High fat diet and PCSK9 knockout modulates lipid profile of the liver and changes the expression of lipid homeostasis related genes. NUTRITION & METABOLISM, 20 (1). No.-19. ISSN 1743-7075

Polyák, Éva and Müller, Henriett and Figler, Mária and Sütő, Gábor and Herman, Veronika and Breitenbach, Zita (2023) Étrendi tényezők és tápanyagok szerepe rheumatoid arthritisben = The role of dietary factors and nutrients in rheumatoid arthritis. ORVOSI HETILAP, 164 (27). pp. 1052-1061. ISSN 0030-6002

Sahin, Péter (2024) Az enterálisan táplált (EN) betegek követése = Follow-up of Enterally Nutrition Patients. MAGYAR BELORVOSI ARCHIVUM, 77 (2). pp. 101-103. ISSN 0133-5464

Schall, Eszter and Török, Kitti and Szentmiklóssy, Marietta and Németh, Renáta and Tömösközi, Sándor (2022) Development of separation techniques for complex characterization of plant proteins and carbohydrates. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4206-4212. ISSN 0422-9576

Schall, Eszter and Török, Kitti and Szentmiklóssy, Marietta and Németh, Renáta and Tömösközi, Sándor (2022) Elválasztástechnikai módszerek fejlesztése növényi fehérjék és szénhidrátok komplex jellemzésére. ÉLELMISZERVIZSGÁLATI KÖZLEMÉNYEK, 68 (4). pp. 4199-4205. ISSN 0422-9576

Suter, David A. I and Békés, Ferenc (2021) Who is to blame for the increasing prevalence of dietary sensitivity to wheat? CEREAL RESEARCH COMMUNICATIONS, 49 (1). pp. 1-19. ISSN 0133-3720 (print), 1788-9170 (online)

Szabó, Katalin and Pikó, Bettina (2017) Az étkezési magatartás összefüggése az ételválasztási motivációkkal és egyes személyiségbeli jellemzőkkel középiskolások körében = The correlation of eating behavior with food preference motivationand personality related factors among adolescents. EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS, 58 (2). pp. 5-16. ISSN 1786-2434

Szalai, László and Tschürtz, Nándor (2022) Edukáció 2-es típusú cukorbetegség esetén. DIABETOLOGIA HUNGARICA, 30 (2). pp. 89-102. ISSN 1217-372X

Szigeti, Nóra and Wittmann, István (2022) Emésztőrendszeri rendellenességek cukorbetegségben [gastrointestinal complications in diabetes]. DIABETOLOGIA HUNGARICA, 30 (1). pp. 189-196. ISSN 1217-372X

Szöllősi, Bianka and Prievara, Dóra Katalin (2021) A túlzásba vitt egészség – Az orthorexia nervosa kockázata táncművészek körében = Health overdone – The risk of orthorexia nervosa among dancers. EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS, 62 (1). pp. 27-34. ISSN 1786-2434

Takruri, Lina and Atlasz, Tamás and Kertai, Bendegúz and Abu Khadra, Farah and Bánhidi, Miklós and Tóth, Ákos Levente (2024) Eating Habits, Physical Health and Lifestyle Changes During the COVID-19 Lockdown: Comparison Between Hungarian and Jordanian Female Workers = Étkezési szokások, fizikai egészség és életmódváltozások a COVID-19 lezárás alatt: összehasonlító vizsgálat magyar és a jordániai női munkavállalók között. RECREATION : A KÖZÉP-KELET-EURÓPAI REKREÁCIÓS TÁRSASÁG TUDOMÁNYOS MAGAZINJA, 14 (1). pp. 15-21. ISSN 2064-4981 (nyomtatott); 3003-9509 (elektronikus)

Tarpay, Ádám and Lővey, József (2024) Enterális táplálás dysphagia esetén = Enteral Nutrition in Case of Dysphagia. MAGYAR BELORVOSI ARCHIVUM, 77 (2). pp. 87-93. ISSN 0133-5464

Veresné Bálint, Márta and Lichthammer, Adrienn and Csajbókné Csobod, Éva (2024) A Dysphagia diétája = Dysphagia Diet. MAGYAR BELORVOSI ARCHIVUM, 77 (2). pp. 107-109. ISSN 0133-5464

Vitrai, József (2021) Cikkismertetés: Mit jelent valójában a táplálkozás? EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS, 62 (2). pp. 77-79. ISSN 1786-2434

Vitrai, József and Bakacs, Márta (2017) Egészpályás letámadás a kövérség ellen – Komplex beavatkozásokkal az elhízás visszaszorítására = Fullback tactics against obesity – Complex interventions to control obesity. EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS, 58 (4). pp. 40-49. ISSN 1786-2434

Zsákai, Annamária and Annár, Dorina Szilvia and Koronczai, Beatrix and Molnár, Kinga and Varró, Petra and M Tóth, Erika (2023) A new monitoring system for nutritional status assessment in children at home. SCIENTIFIC REPORTS, 13 (1). ISSN 2045-2322

Book Section

Bali, János (2023) A kortárs tömegkultúra gasztronómiai mintáinak hatása a gyermekek közétkeztetésére = The Influence of the Gastronomic Patterns of Contemporary Mass Culture on Children’s Catering. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 71-82. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7

Bereczki, Ibolya (2023) Választhatunk-e étlapot? Menzai étlapok, iskolai menük, a gyermek-közétkeztetés lenyomatai az interneten innen és túl = Can We Choose a Menu? Canteen Menus, School Menus: Impressions of Children’s Catering on the Internet and Beyond. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 173-200. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7

Bársony, Tamás (2023) A közétkeztetési konyhák világának néprajzi vizsgálata = An Ethnographic Study of the World of Catering Kitchens. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 315-324. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7

Báti, Anikó (2023) Az iskolai gyermekétkeztetés interdiszciplináris kutatásának lehetőségei = Interdisciplinary Research Opportunities in School Catering. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 83-123. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7

Csajbókné Csobod, Éva and Tátrai-Németh, Katalin (2023) A dietetikus és az élelmezésvezető szerepe a közétkeztetésben és képzésük lehetőségei hazánkban = The Role of Dietitians and Food Service Managers in Public Catering and Their Training Opportunities in Hungary. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 267-284. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7

Greiner, Erika and Feigl, Edit and Miháldy, Kinga and Varga, Anita and Zentai, Andrea (2023) A magyar gyermekélelmezési rendszer kialakulása = The Development of the Children’s Public Catering. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 251-259. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7

Husz, Ildikó (2023) A szünidei gyermekétkeztetés társadalmi beágyazottsága a rászorultság és az érdemesség diskurzusai alapján = The Social Embeddedness of Holiday Meals Provision based on Discourses of Need and Deservingness. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 125-149. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7

Kelemen, Katalin (2023) "Menzapiac". A kereslet és a kínálat tipikus jellemzői = "Canteen Market". The Typical Characteristics of Supply and Demand. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 151-171. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7

Kiss, Anna and Pfeiffer, Laura and Dominek-Hajdu, Zsófia and Soós, Sándor and Tompa, Orsolya (2023) Hogyan látják az élelmezésvezetők az iskolai közétkeztetést? Kerekasztal-beszélgetés kvalitatív tartalomelemzése a menzáról = How Catering Managers See the School Catering? Round Table Discussion Qualitative Content Analysis About the School Canteen. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 285-313. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7

Nickel, Vira Réka (2023) "A gyerekek nem szívesen eszik azt, amit előírás szerint enniük kellene…". A gyermek-közétkeztetés vizsgálata történeti távlatokban = "Children don’t Like to Eat What They Are Supposed to Eat…" The Examination of Children’s Public Catering in Historical Perspectives. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 37-70. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7

Oszkó, Beatrix (2024) Ki a krumplit nem szereti…. In: Prószéky Gábor 70. HUN-REN Nyelvtudományi Kutatóközpont, Budapest, pp. 136-139. ISBN 9786156678058

Umbrai, Laura (2023) Étkeztetés az iskolában és az utcán. A menza történeti gyökerei Budapesten = Meal Provision in Schools and in the Street. The Historical Roots of School Catering in Budapest. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 15-36. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7

Zentai, Andrea and Feigl, Edit and Varga, Anita and Miháldy, Kinga and Greiner, Erika (2023) A gyermek-közétkeztetés táplálkozás-egészségügyi jelentősége = The Nutritional and Health Significance of Children’s Public Catering. In: Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest, pp. 261-266. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7

Book

Báti, Anikó, ed. (2023) Menzadimenziók : A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Néprajztudományi Könyvtár (2). HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, Budapest. ISBN 978-963-567-070-3; 978-963-567-072-7

This list was generated on Sun Jul 21 18:04:11 2024 CEST.